Закупуването на употребяван автомобил е важна стъпка в живота на

...
Закупуването на употребяван автомобил е важна стъпка в живота на
Коментари Харесай

11 признака, че купувате удряна кола

Закупуването на използван автомобил е значима стъпка в живота на всеки водач. Всеки желае да откри кола с невисок пробег и най-малко проблеми. И никой не желае да му пробутат недъгав след ПТП „ стоманен кон “ след случай.

Ето за какво тези 11 съвета ще са потребни освен за начинаещи, само че и за опитни водачи по какъв начин да запазят нервите и портфейла си при избора и пазарлъка в автокъщата.

1. Кога и какво да гледате
Огледът и инспекцията на колата преди да я закупите би трябвало да бъдат денем при с положително осветяване. Колата би трябвало да е чиста. Това е единственият метод да се видят недостатъци в боята и знаци за ремонт. Дори дребен пласт прахуляк маскира дефектите, т.е. работи " за продавача ". Огледайте каросерията близко разстояние, под изострен ъгъл. Така можете да откриете даже дребни талази от пребоядисване.

2. Нова багра в странни места
Дори опитни търговци на коли не постоянно съумяват да „ маскират ” следствията от произшествия, както и осъществените поправки. Пребоядисването на цялата каросерия е прекомерно скъпо, тъй че нормално се третират единствено повредените сектори. При избора на използван автомобил би трябвало да се обърне внимание на цвета, блясъка, текстурата на боята, изключително в проблематичните области: бронята, калници, странични прагове, предни и задни капаци. Ако има следи от пребоядисване, попитайте продавача за повода на ремонта.

3. Равни пролуки и лекост на отваряне
Панелите на каросерията, вратите, капаците на багажника и мотора, броните би трябвало да имат идентични пролуки от всички страни към каросерията, елементарно да се отварят и затварят. Ако някоя от частите има посочените проблеми, това може да значи, че е развалена или сменена.

4. Прегледайте пространството под капака на двигателното поделение
Ако каросерията след ремонт се боядисва точно, автобояджиите нормално са по-невнимателни към вътрешността на двигателното поделение, дъното, арките на колелата, които се обработват по-небрежно и могат да издадат осъществени поправки незабавно.

5. Пукнатини по предното стъкло
Пукнатините по предното стъкло, изключително когато те стартират от капака, могат да демонстрират, че автомобилът е попадал в произшествие.

6. Огледайте страничните прозорци
Дори в случай че всички прозорци в колата са непокътнати, няма да е ненужно да видите техните маркировки. Когато са поставяни в завода, те са взети от една и съща партида и затова би трябвало да имат едно и също означение, както и месеца и годината на произвеждане. Последните се изписват или в брой, или в композиция от точки или звездички.

7. Прясно обработено и боядисано дъно
За да се отстранят последствията от тежки повреди, от време на време се постанова заваряване на каросерията, след което следите се „ маскират ”. Дъно на автомобил с свеж грунд е явен сигнал, че е имал сериозен ремонт след произшествие.

8. Повредени винтове
Когато сглобяват автомобил в завода или при ремонт във фирмен сервиз постоянно се употребяват специфични принадлежности. Ако колата е възстановявана след случай в елементарен сервиз, автомеханиците може да се оставили след себе си развалени глави на винтове, които се открояват от останалите елементи. Купувачът би трябвало да внимава и в случай че на използвана кола всички винтове са нови.

9. Основният инструмент е магнит
При боядисване на автомобила във фабриката върху каросерията се нанася еднакъв пласт багра от всички страни. Но по време на употребата на транспортното средство каросерията му се изпъстря с спомагателни пластове багра и авто кит. За да ги определите, би трябвало да вземете елементарен магнит. На пребоядисваните сектори от каросерията той се лепи по-зле към повърхността си.

10. Нови фарове
В момента съвсем всички коли имат фарове, направени от пластмаса, и това също може да помогне за идентифициране на очукана кола. Повърхността на фара вероятно избледнява и пожълтява. Ето за какво, в случай че фаровете на използван автомобил наподобяват като чисто нови, би трябвало деликатно да проучите положението на каросерията към тях.

11. Безплатно сирене - единствено в клопката
В автомобилните уеб сайтове постоянно има разгласи за продажби с надпис " незабавно " и понижена цена. Понякога притежателят в действителност се нуждае от пари, само че по-често примамливите предложения се отнасят за проблематични коли.

Източник: auto.blitz.bg

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР