Закономерно е, че разработчиците на активни системи за подпомагане на

...
Закономерно е, че разработчиците на активни системи за подпомагане на
Коментари Харесай

Автопилотът на Tesla отново не успя да забележи паркиран на пътя камион и се блъсна в него

Закономерно е, че разработчиците на дейни системи за подкрепяне на лидера преди всичко се пробват да научат автоматиката да забавя скоростта пред зараждащите трудности, а опитът на електрическите автомобили на Tesla, от позиция на американските регулатори за пътна сигурност, не може да се похвали с добра статистика. Миналият петък електрически автомобил на Tesla, движещ се под контрола на автоматиката, още веднъж позволи конфликт със паркирано на пътя транспортно средство.

Преди това организация NHTSA организира серия от следствия, с цел да обясни събитията по отношение на конфликтите на електрическите автомобили Tesla през нощта с транспортни средства на специфичните служби, стоящи в същата лента с включени мигащи фарове. От автоматиката на Tesla се възползват както пожарните, по този начин и полицейските коли. Смята се, че казусът е отхвърлен до известна степен посредством по-нататъшното възстановяване на бордовия програмен продукт.

В петък вечерта на автомагистрала в Пенсилвания е зародил нов случай, обвързван със конфликт на електрически автомобил Tesla в камион, изравен в същата лента на пътя. Той се е управлявал от вградената в него автоматика. Очевидно камионът просто е бил употребен като краткотрайна преграда по време на пътни действия. Електромобилът се е движил по междинната лента, като на същото място е блъснал паркирания камион. 18-годишният водач на Tesla, който не е съумял да се намеси в точния момент, е бил упрекнат в неразумно шофиране. В резултат на случая няма потърпевши, а полицията е открила, че автомобилът Tesla е бил ръководен от автоматиката по време на конфликта. Разследването би трябвало да разреши да се откри, какви фактори са довели до злополуката.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР