Закони като този за антикорупционната комисия трябва да са направени

...
Закони като този за антикорупционната комисия трябва да са направени
Коментари Харесай

Кирил Петков: Можем да постигнем успех по Шенген, ако си свършим работата през септември в парламента

Закони като този за антикорупционната комисия би трябвало да са направени по този начин, че в действителност да покажем, че желаеме да скъсаме с корупцията в България. Имаме поддръжка в Европа, само че ние би трябвало да си свършим работата, отбелязва Кирил Петков в обявата.

Той прибавя, че по време на полемиката водачите са разискали, че в Европейския съюз би трябвало да се работи още за унищожаване на пречките и бариерите сред страните членки - " да вземем за пример включването на България и Румъния в Шенген ще улесни търговията и ще съкрати времето за доставки за индустрията. Това споделих през днешния ден на полемика за водачеството на Европейски Съюз в промишлеността и нововъведенията ", отбелязва той.

В рамките на форума Кирил Петков е разговарял с със словенския министър-председател Роберт Голоб, с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, с водачи от района на Югоизточна Европа.

Стратегическият конгрес в Блед дава опция на представители на разнообразни области - дипломацията, политиката, стопанската система, частния и обществения бранш и университетските среди, да обсъдят основни провокации и да намерят новаторски решения на районни и световни провокации. Тази година интернационалната конференция се организира под надпис " Солидарност за световна сигурност ". 18-ото издание на форума включва и действия, свързани с набирането на средства за потърпевшите от пагубните наводнения в Словения през август т.г.

Държавите на Балканския полуостров би трябвало да схванат, че ще бъдем мощни, единствено в случай че сме дружно. Нуждаем се само от това, с цел да вървим напред. Това уточни министър председателят акад. Николай Денков пред сътрудниците си от Сърбия, Черна гора, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Косово, Хърватия и Албания в лидерския панел на Стратегическия конгрес в Блед (BSF), оповестиха по-рано от пресслужбата на Министерския съвет.



 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР