Джак Уотлинг, военен експерт в Кралския институт за отбранителни изследвания

...
Джак Уотлинг, военен експерт в Кралския институт за отбранителни изследвания
Коментари Харесай

RUSI: Предимствата на Русия започват да имат кумулативен ефект в Украйна

Джак Уотлинг, боен специалист в Кралския институт за отбранителни проучвания на Обединеното кралство (RUSI), разгласява коментар, озаглавен " В Украйна преимуществата на Русия стартират да имат кумулативен резултат ".

Той написа, че съветската войска към този момент има доста числено преимущество пред украинската: тя е повишена до 510 000 души.

Това написа Би Би Си.

Значителните загуби измежду офицерския състав ѝ пречат да организира огромни маневри, само че тя разполага с задоволително сили, с цел да нападна в най-различни елементи на дългия фронт , принуждавайки Украйна да държи на всички места огромни сили и запаси от муниции.

При тези условия Уотлинг предвижда, че предстоящата съветска лятна атака ще се развие по следния метод: първо нахлуване към Харков (което към този момент е започнало), а по-късно опит за опасност към Запорожие. Украйна би трябвало да успее да отблъсне тези офанзиви, само че за това ще са нужни запаси .

А когато запасите свършат, ще стартира главното нахлуване, с цел да се пресечен информационните линии сред Краматорск и Константиновка .

" Целта на Русия не е да реализира огромен пробив, а по-скоро да убеди Украйна, че е способна да напредва непреклонно километър след километър по целия фронт ", написа Уотлинг.
 Блинкън от Киев: Русия би трябвало да заплати за това, което унищожи
Блинкън от Киев: Русия би трябвало да заплати за това, което унищожи

Съединени американски щати имат намерение да конфискуват замразени съветски активи, с цел да създадат това

Второто преимущество на Русия е задълбочаващият се дефицит на противовъздушна защита в Украйна. Това разрешава на Русия да употребява в по-голяма степен авиацията на фронта и да води по-активно разузнаване - тя към този момент постоянно прелита над Запорожие и Харков, написа Уотлинг.

Британският специалист написа, че колкото по-бързо западните съдружници съумеят да компенсират дефицита на средства за противовъздушна защита, толкоз по-бавно ще се отдръпват ВСУ. Но в средносрочен проект Украйна има проблем, който западните съдружници не могат да решат : повишаването на числеността и боеспособността на украинската войска.
 Белоусов желае победа в Украйна с минмални човешки жертви
Белоусов желае победа в Украйна с минмални човешки жертви

Той иззключи нова готовност

" Перспективите в Украйна са мрачни. Въпреки това, в случай че в този момент съдружниците на Украйна се ангажират да попълнят запасите от муниции на Украйна и да оказват помощ за основаването на мощна верига за образование и индустриални вложения в поддръжка на тези старания, последствията от лятната атака на Русия ще бъдат смекчени и Украйна ще получи почивката, от която се нуждае, с цел да си възвърне самодейността ", заключава Джак Уотлинг.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР