Законът не е врата в полето, той просто трябва да

...
Законът не е врата в полето, той просто трябва да
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Има вариант Георги Семерджиев да пледира, че не той е бил зад волана

Законът не е врата в полето, той просто би трябвало да се ползва. Време е да спрем да се оправдаваме със законовата уредба. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия някогашният длъжностен министър на правораздаването Иван Демерджиев по отношение на тежката злополука в София, при която починаха две девойки.

По думите на Демерджиев преди всичко би трябвало да има воля и организация, с цел да бъдат предотвратени сходни произшествия, и предизвести, че в случай че не се предприеме нищо съответно, такива неща ще продължат да се случват.

Според него Георги Семерджиев с нищо не може да бъде толкоз скъп, с цел да му се разрешава да прави толкоз тежки закононарушения. И добави, че би трябвало да бъде тествана и информацията, съгласно която той е бил подпомаган от полицейски чиновници.

Трябва същинска отговорност, би трябвало да се понесе цялата тежест на закона, тъй като това е пътят към предварителната защита, акцентира някогашният длъжностен министър на правораздаването.

Той бе безапелационен, че системата сега не работи по никакъв метод и даде образец със случая с прокурорския наследник от Перник.

По отношение на задържането на Георги Семерджиев, юристът изрече неразбиране за какво е трябвало той да бъде задържан часове по-късно и за какво не е била подхваната предварителна защита против него поради големия брой нарушавания на пътя, които е имал.

Ако такова лице не може да бъде спряно, какво остава за " по-скромните " извършители на пътя? Силно се надявам това да не е следващият случай, в който най-после няма да има годни доказателства, сподели още Иван Демерджиев.

Според него е вероятен сюжет, при който Георги Семерджиев да пледира, че не е карал сега на злополуката, и като цяло да се развият най-различни версии. Но посочи, че е значимо дали в кръвта му ще бъдат открити останки от наркотични субстанции.

На въпрос дали делото може да се проточи, Иван Демерджиев разясни, че това зависи от темпа и метода на работа на правоохранителните органи.

В умозаключение означи, че в случай че бъде приет за отговорен, Георги Семерджиев може да получи до 20 години затвор.

По тематиката за Висш съдебен съвет и отхвърли му да в профил предварително основния прокурор Иван Гешев, Демерджиев показа, че резултатът е бил предстоящ.

Беше ясно, че статуквото има доста мощно въздействие в този Висш съдебен съвет. Уредбата е такава, че основният прокурор е засилен, има въздействие над всички прокурори в страната. Въпреки това от самото начало Гешев се опитваше да убеди по какъв начин от него нищо не зависи, по какъв начин не може да дава инструкции, по какъв начин не може да дава решения, а това не е по този начин, тъкмо противоположното е. Главният прокурор носи отговорност за всички дейности и бездействия на прокуратурата, разяснява някогашният длъжностен министър на правораздаването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР