Загуба на ГЕРБ на местните избори означава Борисов да спре

...
Загуба на ГЕРБ на местните избори означава Борисов да спре
Коментари Харесай

Предупреждение: ПП-ДБ да не решат, че са във възход и да отидат на предсрочни избори, ще бъде огромна грешка

„ Загуба на ГЕРБ на локалните избори значи Борисов да спре да интригантства политически. А ПП-ДБ може да създадат една голяма политическа неточност - да решат, че те са във напредък и да отидат на предварителни избори. Но даже да завоюват четири или пет огромни града, няма да имат сходен триумф на национални избори ", сподели в студиото на Euronews Bulgaria проф. Светослав Малинов, началник катедра „ Политология “ в СУ „ Св. Климент Охридски “.

" Тази коалиция, както беше основана, беше в посока на ПП-ДБ и равнене на силите е предстоящо. За да се смъкна държавното управление е нужна математика и политическа логичност. То ще си отиде единствено в случай че ГЕРБ или ПП-ДБ реши да си отиде. Движение за права и свободи може да скапе измененията в конституцията, всичко останало ще си го скапват ГЕРБ и ППДБ. Движение за права и свободи би трябвало да бъде държано отвън държавното управление, а ГЕРБ сякаш дава поръчка да вкара министри на Движение за права и свободи при ротацията на държавното управление. ГЕРБ и ППДБ би трябвало да знаят, че който пусне Движение за права и свободи в държавното управление, ще пострада доста повече електорално, в сравнение с подозира ", разяснява той.

" След локалните избори държавното управление без значение от резултатите ще наподобява по-стабилно и едвам европейските избори може да провокират вероятно някаква по-сериозна смяна ", предвижда Малинов.

" Сглобката си е коалиция, тъй че няма смисъл политиците да ни учат на политическа терминология ", счита той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР