Загиналите в горските пожари на остров Мауи станаха 93-ма. Роднините

...
Загиналите в горските пожари на остров Мауи станаха 93-ма. Роднините
Коментари Харесай

Загиналите в горските пожари в Хаваите станаха 93-ма

Загиналите в горските пожари на остров Мауи станаха 93-ма. Роднините на изчезналите трескаво търсят признаци, че околните им още са живи, а оживелите се борят с мащабите на бедствието и търсят разтуха на църковни служби, съобщи Ройтерс.

Дни откакто огненият пъкъл унищожава огромна част от историческия курорт Лахайна пожарникари не престават да се борят с огнищата, а подготвени кучета претърсват изпепелените руини на града в търсене на жертви.

Стотици хора остават в неопределеност.

С толкоз доста жертви пожарът стана най-тежкото естествено злополучие, поразило Хавайските острови, надминавайки цунамито, лишило живота на 61 души през 1960 година, година откакто Хаваите стават американски щат.

Това е и най-големият брой починали при пожари в Съединени американски щати от 1918 година насам, когато пожарът " Клокет " взема 453 жертви в Минесота и Уисконсин, както сочат данните на Националната асоциация за противопожарна отбрана.

Губернаторът на щата Хавай Джош Грийн още веднъж даде обещание да проверява дейностите за справяне с пожара, както и системите за незабавно уведомяване. Някои поданици споделиха, че не са били предизвестени и описаха ужаса, който изпитали, виждайки по какъв начин пламъците гълтам града им за броени минути. Други потърсили избавление във водите на океана.

Сирените към острова, предопределени да предизвестяват за наближаващи бедствия, по този начин и не се задействали, а прекъсването на тока в доста региони и излизането от строя на мобилните мрежи са попречили да се употребяват други способи за предизвестие.

Разходите за възобновяване на Лахайна се правят оценка на 5,5 милиарда $, по данни на Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки (FEMA). Над 2200 здания са развалени или разрушени, изгорели са над 850 хектара площи.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР