Заедно трябва да противодействаме на последиците от промените на климата.

...
Заедно трябва да противодействаме на последиците от промените на климата.
Коментари Харесай

Министър Вътев: Заедно трябва да противодействаме на последиците от климатичните промени

Заедно би трябвало да противодействаме на последствията от измененията на климата . Те се форсират и зараждащите проблеми не са местни . През септември имаше съществени наводнения по едно и също време в България, Гърция, Турция и Испания, което ни сподели, че би трябвало да сме дружно, както през днешния ден, съобщи аграрният министър Кирил Вътев , който е на двудневно посещаване в Гърция по покана на гръцкия министър на развиването на селските региони и храните Лефтерис Авгенакис.

„ Само обединени можем да намираме по-бързи решения при такива тежки обстановки, каквато виждаме тук. И аз считам, че това е силата на Европейския съюз “, разяснява министър Вътев, който дружно с гръцкия си сътрудник посетиха област Тесалия, където обилни площи бяха наранени от циклона Янос през 2020 година и циклона Даниел през септември тази година.

В делегацията вземат участие и министърът на земеделието, развиването на селските региони и околната среда на Кипър Петрос Ксенофонтос и министърът на земеделието, рибарството и правата на животните на Малта Антон Рефало . Гръцкият министър осведоми сътрудниците си за подхванатите ограничения за справяне с следствията от разрушителните наводнения. Те посетиха езерото Карла , което е било пресушено в предишното, само че сега е възобновено за напояване и водоснабдяване, както и млекопреработвателно дружество в Неа Лефки, потърпевшо от наводненията.

Тази година в Тесалия естественото злополучие засегна близо милион хектара наводнена земя или 3 пъти повече по отношение на с 2020 г . Щетите за селското стопанство в периметъра на наводненията обгръщат 18% от обработваемата земя. Областта е известна като гръцката житница . Заради наводнените площи в резултат на бурята Даниел бяха мощно наранени реколтите от памук, царевица, домати за индустриална преправка, зърнени култури и ябълки. Животновъдите също означиха загуби на кози, овце, говеда, прасета, птици и кошери и пчелни фамилии, както и вреди по уреди и оборудването си.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР