Задържаният заради подкуп директор на училище в Ихтиман остава в

...
Задържаният заради подкуп директор на училище в Ихтиман остава в
Коментари Харесай

Задържаният за подкуп гимназиален директор от Ихтиман остава в ареста

Задържаният поради рушвет шеф на учебно заведение в Ихтиман остава в ареста, реши Софийският областен съд. Според обвиняването Димитър Бонев е взел 5 000 лв. от арендатор на земя, благосъстоятелност на гимназията, с цел да резервира преференциален контракта за наема.
Задържаният поради рушвет шеф на учебно заведение в Ихтиман остава в ареста, реши Задържаният поради рушвет шеф на учебно заведение в Ихтиман остава в ареста, реши Софийският областен съд. Според обвиняването Димитър Бонев е взел 5 000 лв. от арендатор на земя, благосъстоятелност на гимназията, с цел да резервира преференциален контракта за наема.Софийският областен съд. Според обвиняването Димитър Бонев е взел 5 000 лв. от арендатор на земя, благосъстоятелност на гимназията, с цел да резервира преференциален контракта за наема.

Земите на гимназията " Васил Левски " са наети от компании, близки до предприемача Валентин Галчев. Според обвиняването учебният шеф Бонев е взел рушвет от предприемача. Целта била да го остави да стопанисва земята при преференциални условия.

Лицето Галчев, което ме упреква, непрекъснато ме изнудваше да му подпиша анекс. Анекс, с който да му продължа контракта, тъй като неправомерният контракт, първо, е изработен без търг или конкурс. Цената е безусловно ниска. Не дава отговор въобще на цените в днешно време за подписване на такива контракти и той прави режисура в тази връзка, тъй като аз изрично отхвърлих да подпиша подобен анекс, да злоупотребя със служебното си състояние, споделя задържаният Бонев.

От Окръжна прокуратура – София обаче настояват, че Бонев е взел пари от арендатора през медиатор и е арестуван с тях.

В неговия автомобил на 27 декември - 5000 лв., всяка банкнота със сериен номер са белязани, след което безусловно същите банкноти, същите серийни номера, са открити в неговия автомобил, оповестява Нина Панчева, прокурор от Окръжна прокуратура-София.

Димитър Бонев е арестуван в икономически двор дружно с медиатора по даването на парите Страхил Алексов, земеделец от Ихтиман. И двамата са обвинени.

На адреса на Алексов е било намерено мнение от министерство на образованието, което съгласно прокуратурата било издействано от шефа в интерес на арендатора.

Училищният началник и някогашен кмет на Ихтиман акцентира, че нищо не е подписвал и моли към бъдещи шефове да не възобновяват контракта за аренда.

Галчев не бе открит за коментар. Защитата ще апелира арестите, осведоми novini.bg.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР