Задържаният за екшъна пред КАТ – Пловдив Александър Паталенски беше

...
Задържаният за екшъна пред КАТ – Пловдив Александър Паталенски беше
Коментари Харесай

Паталенски обжалва мярката и плаши, че ще съди България в Страсбург

Задържаният за екшъна пред КАТ – Пловдив Александър Паталенски беше докаран с белезници в пловдивския Окръжен съд. Днес той апелира наложената му от Районен съд мярка за неотклонение „ задържане под стража” и заплаши, че ще съди България в Страсбург.

При влизане в залата Паталенски крещеше „ тъпанчето ми е спукано”, тъй като бил удрян от служител на реда при задържането.

Защитникът на Паталенски юрист Боян Цонев наново изиска назначението на съдебнопсихиатрична експертиза, само че магистратите го одобриха за безпричинно. Подобен беше сюжетът и на първа инстанция и такава експертиза няма да бъде назначена, осведоми

Според прокуратурата от събраните досега доказателства може да се направи съмнение, че Паталенски е виновен за закононарушението. То е осъществено на обществено място с огромен брой хора, като е можело някой да пострада.

Според държавното обвиняване има заплаха Паталенски да извърши и друго закононарушение в границите на следствието, по тази причина той би трябвало да бъде арестуван под стража.

Адвокат Боян Цонев изиска домакински арест или гаранция. Като претекст той уточни нестабилното психологично положение на Паталенски.

Пред магистратите Александър сподели, че е бил удрян от служител на реда и никой не му е оказал помощ:

“Не се усещам добре, спукано ми е тъпанчето. Полицаят който ме задържа ме удари с пестник и имах кръв, никой не ми даде помощ, никой не ме пита от къде тече тази кръв. Ако продължа да лежа иска ми се възпали ухото. В пандиза не се съблюдават обикновени човешки права.”

Въпреки сърцераздирателните слова на Паталенски, арбитър Иван Бонев не почете настояванията му и го остави в ареста, потвърждавайки мярката на Районния съд.

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

На излизане от залата Паталенски се изкрещя “Ако ми стане нещо с ухото, ще осъждам България в Страсбург и служителя на реда, който ме удари”.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР