Задържаха 52-годишен криминално проявен софиянец, съпричастен към общо четири телефонни

...
Задържаха 52-годишен криминално проявен софиянец, съпричастен към общо четири телефонни
Коментари Харесай

Задържаха изпечен ало-измамник от София

Задържаха 52-годишен престъпно проявен софиянец, съпричастен към общо четири телефонни измами, оповестиха от МВР-Бургас.

Установено е, че същият се е опитал да напусне България през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дуранкулак ", откакто взел огромна сума пари и златни украшения от 77 годишна бургазлийка. Жената е излъгана по познатата скица за подпомагане на полицията. Мним служител на реда й наредил да събере наличните в дома си пари и злато и да ги остави до кошче за отпадък в региона на пицария.

Бургазлийката събрала в торбичка сумата от 26 000 лева в левове и валута, както и 50 гр. златни украшения и я оставила на указаното място. Впоследствие получила ново телефонно позвъняване с цел да изтегли банковите си спестявания, само че бдителна служителка в банковия клон заподозряла, че се касае за телефонна машинация и алармирала полицейските чиновници.

Последвало търсене на причинителя, като той бил хванат при опит да отиде в Румъния.

Констатирано е, че същият е съпричастен и към други три телефонни измами. Нанесените вреди възлизат на към 100 000 лв.. При измамите са взети и близо 150 грама златни украшения.

Работата по случая продължава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР