Заболяването шипове засяга по-често коленете при възрастните хора. Шипове могат

...
Заболяването шипове засяга по-често коленете при възрастните хора. Шипове могат
Коментари Харесай

Мас и сол при болезнените шипове в коляното

Заболяването шипове визира по-често коленете при възрастните хора. Шипове могат да зародят и на трите кости които сформират коляното.

Коляното е едно от най-натоварваните елементи на тялото. Именно това води до непрекъснато търкане на костите, при което хрущялите стартират да се износват. Организма, пробвайки се да отбрани коляното, стартира построяването на костни формирания, което води до появяването на шиповете. Заболяването поражда постоянно и като разследване от контузии, липса на физическа интензивност, неправилна стойка, липса на витамини. Възрастта, натрупването на ненужно количество калций и несъразмерното тегло също са фактори за образуването на шипове в коляното.

Един от лечебните способи е благодарение на свинска мехлем. Болките, провокирани от това заболяване, могат да бъдат облекчени и лекувани както със студени компреси или разтривки, по този начин и благодарение на лекарствени средства – според от преценката на вашия доктор. Народна медицина също предлага няколко много ефикасни метода и билкови отвари за лекуване на шипове в коляното.

Затоплете колената добре, намажете ги с несолена свинска мехлем и увийте в парче плат, за предпочитане да бъде вълнено. Сложете хартия върху него и бинтовайте допустимо най-стегнато. Така се преспива. Редувайте всяка вечер друго коляно. Процедурата се прави 20 дни и по-късно продължавате лекуването още пет, като към маста добавяте една щипка сол .

Друг способ, който също доста оказва помощ, е като стриете на ситно шепа каменна сол и я размесите с едно шишенце течен парафин (намира се елементарно във всички аптеки). Затопляте сместа и я поставяте върху късче марля. Налагате върху коляното и по-късно покривате с късче найлон и върху него плат от вълна. Този компрес би трябвало да престои цяла нощ. Процедурата се повтаря 10 вечери, като употребявате към този момент направената примес, само че затоплена авансово.

Опитайте да се отървете от мъчителните шипове в коляното благодарение на препоръките, които сме ви подбрали от националната медицина.

Ябълков оцет и бял тамян при шипове

Ето по какъв начин Мария Заркова и мъжа и са победили шиповете – нейният мъж е имал шипове в петата и те са се стопили, като са употребявали кашичка от бял тамян и ябълков оцет. Налагали са, като лапа и са победили шиповете.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР