Забележителният скок на Solana над границата от $200, която не

...
Забележителният скок на Solana над границата от $200, която не
Коментари Харесай

3 причини защо цената на Solana е в подем

Забележителният скок на Solana над границата от $200, която не е достигана от декември 2021 година, е значим миг както за блокчейнa, по този начин и за DeFi бранша.

Ето три основни фактора, които движат възхода ѝ, както и прогнози за възможната бъдеща посока на плана.

1. Доминацията на Solana в DeFi пространството

Присъствието на Solana в DeFi сферата е внушително, откакто изпревари Arbitrum и зае четвъртата по величина позиция в блокчейн мрежата за DeFi приложения. Според данни от DeFiLlama Solana може да се похвали с обща заключена стойност (TVL) от над $4.2 милиарда, което бележи зашеметяващо 126% нарастване единствено в границите на един месец. Този скок слага Solana отпред на разширението на мрежата DeFi.

2. Скок в интензивността на децентрализираните тържища (DEX)

Децентрализираните тържища (DEX) на Solana станаха очевидци на невиждан скок в размера на търговията, задвижван от възходящата известност на меме монети като Solama, Book of Meme и Bonk . С дневен размер на търговия, надхвърлящ този на Етериум, DEX платформите на Solana като Raydium, Jupiter и Orca записаха обилни размери на транзакции. Този триумф може да се отдаде на по-ниските такси за транзакции на Solana, които притеглят забележителна потребителска база и интерес на разработчиците от обичайните платформи, основани на Етериум .

3. Впечатляващ напредък в стейкинг екосистемата

Растежът на стейкинг екосистемата на Solana е незабравим, като Marinade Finance регистрира над $2.15 милиарда в стейкнати активи, отбелязвайки 66% нарастване единствено за 30 дни. Платформи като Jito и BlazeStake също могат да се похвалят със обилни резултати. При състояние че над 65% от SOL са стейкнати , както настояват от Coinbase, това акцентира отдадеността на общността за триумфа на мрежата, като в същото време краткотрайно понижава предлагането на SOL в обращение.

Скокът на цената на Solana до над $200 съответствува с пика на интереса към нея при търсене в Гугъл Trends, което отразява засиления публичен интерес и възходящата популярност на платформата. Интересното е, че Solana надмина Етериум по интерес към световното търсене, което алармира за възходящото ѝ пазарно въздействие.

Въпреки това достижение, Solana в този момент е изправена пред опозиция сред $200 и $205 – сериозен миг, който може да дефинира ценовата ѝ траектория. Ако Solana сполучливо затвори дневната търговия над това равнище на опозиция, тя ще срещне минимални спънки по пътя си към нови исторически върхове.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР