Забавени възнаграждения за 340 000 лева на работници и служители

...
Забавени възнаграждения за 340 000 лева на работници и служители
Коментари Харесай

Работодатели във Видинско дължат 340 000 лева от забавени заплати

Забавени хонорари за 340 000 лв. на служащи и чиновници в област Видин са открити след инспекции на чиновници от Инспекцията по труда през първите шест месеца на годината. Общо 14 предприятия във Видинско са забавили заплатите на своите служащи, като по-голяма част от сумата е за остарели интервали.
За две от тестваните предприятия са събрани доказателства, че имат забавени хонорари за повече от два месеца на най-малко 1/3 от работещите. Затова от Инспекцията ще подадат искова молба за разкриване на произвеждане по неплатежоспособност на тези компании. За едно от предприятията в Софийски градски съд към този момент е подадена искова молба за разкриване на произвеждане по неплатежоспособност, а до няколко дни ще бъде подадена искова молба и за второто.
След осъществения надзор от институцията са изплатени трудови хонорари в размер на 84 000 лв.. През първите шест месеца на годината са формирани 100 акта за открити административни нарушавания, като влезлите в действие наказателни постановления са 68 за сумата от 90 400 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР