Забързаният начин на живот ни пречи да се храним здравословно.

...
Забързаният начин на живот ни пречи да се храним здравословно.
Коментари Харесай

Топ 10 полезни заместители на вредните храни

Забързаният метод на живот ни пречи да се храним здравословно. Проблем, който се отразява зле освен на здравето, само че и на фигурата ни. Healthland.time.com предлага да приключим вечно с този проблем като сменяем 10 потвърдено нездравословни съставки в кухнята с техни потребни заместители. Ето и обстоен лист, показан от Мениджър Нюз:  

Ябълков сос вместо олио, масло и захар

Ябълковият сос е най-хубавият другар на здравословното хранене. Той не просто придава наслада на приготвеното, само че и съдържа доста по-малко калории от захарта. Добавен вместо масло в кейкове или шоколадови сладкиши ви спетява всички тези непотребни калории, които след това се трансформират в тлъстинки. Да не приказваме за потребните ябълкови фибри, които по този метод ще добавите към вашето меню.

Обезмаслено кисело мляко на мястото на майонезата и сметаната

Съдържа доста по-малко мазнини и калории, в сравнение с майонезата и сметаната, а консистенцията е съвсем същата. Следващият път, когато подготвяне нещо, което се нуждае от млечен сос, използвайте обезмаслено кисело мляко. Спокойно можете да го смесите с подправки и сезонни зеленчуци, като по този метод замествате калориите с голяма порция протеини.

Пюре от авокадо вместо масло или олио в печката

Не всички мазнини са неприятни за вашето тяло: тези, които съдържа авокадото, са " високо квалифицирани ", като ви оказват помощ да поддържате здравословни равнища на холестерол и да предотвратите възможни сърдечни проблеми.

Пюре от банани вместо захар, масло и мазнини

Парченцата банан са апетитна добавка към овесените ядки заран или овесената каша. Имате опция да им придадете доста по-важна роля във вашата кухня, като заместите с тях захарта и маслото. Бананите имат високо наличие на калий, което спомага за понижаването на кръвното налягане. Друг плюс е това, че поддържат в положително положение вашата храносмилателна система.

Ядките като крутони в салатите или гранули в млякото

Безсолни ядки към свежа салата ще прибавят една солидна доза протеини към вашето ядене. Също по този начин вместо висококалоричните, солени крутони или супер сладките гранули във вашето мляко, можете да употребявате една шепа ядки. Орехите и бадемите са най-полезни за сърдечното здраве. Само че не прекалявайте - даже дребната шепа ядки съдържа много калории.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР