Полицията във Варна задържа четирима измамници, представяли се за строителни

...
Полицията във Варна задържа четирима измамници, представяли се за строителни
Коментари Харесай

Внимание! Пазете се от мними майстори на покриви

Полицията във Варна задържа четирима измамници, представяли се за строителни бизнесмени. Те са договаряли поправки на покриви и огради, вземали са авансово пари за строителните действия, които обаче в никакъв случай не правили.

Групата е работила на територията на цялата страна. Подбирали най-вече възрастни и самотно живеещи хора, като излъганите са десетки. Смята се, че нанесените вреди са за над 100 000 лв..

“Поемали са отговорности да извършат поправки на покриви, на огради, на недвижими парцели във Варненска област и отвън нея. Договаряли се с хората, а след това са променяли изискванията и не са изпълнявали контрактуваното ”, съобщи Радослав Лазаров, представител на Окръжна прокуратура-Варна.

В някои от случаите мошениците даже заплашвали и изнудвали жертвите си да им платят повече пари от уговореното, като още веднъж ремонтите не били осъществявани. Бандата рекламирала своите услуги като доста евтини. Много постоянно се стигало до случаи “строителите ” да скапват целия покрив и след това да изчезват.

Четиримата мошеници са арестувани за 72 часа и са им повдигнати обвинявания. Всички задържани били престъпно проявени, един от тях бил и осъждан.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР