За зло или за добро, животът ни не е тиха

...
За зло или за добро, животът ни не е тиха
Коментари Харесай

Нормално ли е да имам постоянни промени в настроението?

За зло или за положително, животът ни не е тиха река от спокойни и авансово премислени страсти - това е изцяло обикновено. Много фактори и събития оказват въздействие върху прочувственото ни положение и психологичното ни здраве. Те могат да бъдат отмалялост, психическо и/или умствено натоварване, качество на съня, хормонални съмнения или просто метод на живот, който не е съгласуван с потребностите ни.

Емоциите ни в действителност са реакция на даден тласък (външен или вътрешен) и се трансформират денем. Ето за какво никой не е в едно и също въодушевление от самото начало.

Когато обаче прочувствените съмнения са внезапни , случват се без забележима причина или даже без да ги видим (по-скоро близките ги забелязват), може би се обрисува прочувствена неустойчивост. Когато се усещаме сяка настроенията ни се возят на прочувствено влакче в увеселителен парк и не можем да разберем какво се случва в нас, обикнвено ставаме комплицирани и страдаме.

 настроения съмнения Pexels

Това положение на бездънен дисбаланс от време на време ни кара да имаме прекомерно бурни реакции или да действаме импулсивно. Чувстваме се безпомощни пред тази вълна от страсти, която ни връхлита с цялостна мощ без предизвестие и към този момент не сме в положение да я овладеем или даже да я смекчим.

Разбира се, има доста последици от тази неустойчивост, които могат да се следят в всекидневието ни, и които би трябвало да ни оказват помощ да видим положението си и да потърсим помощ от специалисти по психологично здраве.

Как може да наподобява това? Различно е от човек на човек, само че това са някои от най-силно изразените знаци.

►Невъзможност да изпълним проектите си
►Чувство, че не сме в крайник с това, което сме, или с другите
►Все по-трудни взаимоотношения с другите
►Склонност да се изолираме или да се откажем от дейностите си
►Силна сдържаност и подозрителност към близките
►Смущения в съня и концентрацията
►Понижено самочувствие
►Пренебрегване на себе си (хигиена, физическо положение и др.)
►Значителни промени в тежестта
►Поява на пристъпи на тревога, суматоха и/или яд

И сходно на циничен кръг, колкото повече избрани признаци се появяват, толкоз повече страстите се трансформират и стават все по-силни . Затова е значимо да предприемете дейности, с цел да се измъкнете от нея.

Четейки описи със признаци в интернет, е елементарно да се сложи самодиагностика на обещано разстройство и нищо не ви пречи да проучите какво се случва с вас, в противен случай. Но единствено експертът по психологично здраве може да диагностицира настроението ви и да ви предложи подобаващата подкрепа; вашата роля е да се отнасяте съществено към това положение и да последствията от него за здравето и живота ви.

 настроения съмнения Pexels

Можете да укротите люлката на настроенията и сами, несъмнено. Придобийте навика да назовавате страстите си и да откривате повода за това, което ги е провокирало.
Вслушвайте се в сигналите на тялото си според от страстите, които изпитвате. Тялото ни реагира мощно на страстите, без значение от какъв диаметър са. Важно е да се вслушвате в тези сигнали, с цел да предприемете дейности, които да предотварят бурята, преди да е почнала. Бъдете положителни и разбиращи със себе си и вашите страсти, не използвайте негативини и груби самоопределения. Ако чувствате, че не можете да се справите сами, не се колебайте да потърсите външна помощ от експерт.

 терапевт Pexels

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР