За засилване на двустранните отношения между Република България и Ислямска

...
За засилване на двустранните отношения между Република България и Ислямска
Коментари Харесай

Засилване на двустранните отношения обсъдиха вицепрезидентът Йотова и посланикът на Пакистан

За усилване на двустранните връзки сред Република България и Ислямска република Пакистан се оповестиха вицепрезидентът Илияна Йотова и Нейно Превъзходителство Мариам Мадиха Афтаб. На срещата на „ Дондуков " 2 беше разисквано съдействието във всички сфери и значимия необработен капацитет, изключително в комерсиалните връзки. „ Разчитаме на Вашата поддръжка за усилване на нашите двустранни контакти ", уточни дипломат Афтаб.

Посланикът посочи какъв брой значим сътрудник за Пакистан е България като член на Европейския съюз и поради своето стратегическо географско състояние.

Отношенията сред двете страни бяха разисквани и в подтекста на пандемията от Ковид-19. „ Вярвам, че ще преминем през това тестване дружно като си подаваме ръка. Сякаш бяхме не запомнили какъв брой значими са полезности като другарство и взаимопомощ ", акцентира Илияна Йотова.

В интернационален аспект вицепрезидентът съобщи, че ролята на Пакистан по въпросите за битката с тероризма и бежанския проблем би трябвало да бъде по-активна.

България и Пакистан празнуват 55 години дипломатически връзки, само че пандемията попречва отбелязването на годишнината. Вицепрезидентът означи, че българският народ би трябвало да знае повече за богатата история на Пакистан и този празник би трябвало да бъде маркиран с подобаващи начинания, съобразени с ограниченията за сигурност.

Вицепрезидентът Йотова предложения дипломат Афтаб във формата от дами посланици в България, с които организира постоянни срещи по разнообразни тематики.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР