За втори път Варненският окръжен съд постанови доживотен затвор на

...
За втори път Варненският окръжен съд постанови доживотен затвор на
Коментари Харесай

Отново дадоха доживотен затвор за убийство с чук във Варна

За повторно Варненският областен съд постанови пожизнен затвор на наркозависим мъж за убийството на негов прочут. Процесът против 35-годишния Дончо М. стартира изначало, откакто постановената преди година доживотна присъда бе анулирана от въззивната инстанция и делото бе върнато за ново разглеждане.

Престъплението бе осъществено В нощта на 12 против 13 февруари 2021 година във варненския квартал „ Владислав Варненчик ”. Дончо гостувал в апартамент на 51-годишен сътрудник, с който работели по строителните обекти. След почерпка с алкохол подсъдимият нанесъл 17 удара с чук по главата на жертвата си, като съдбовен се оказал още първият.

Дрогираният палач прекарал идващия ден с натрупа в жилището, като изнесъл и оставил в заложна къща тв приемника и преносимия компютър на убития.

Камерите в жилищния блок снимали Дончо, а при задържането му на маратонката му е открита диря от кръвта на жертвата.

Пред съда Дончо призна виновността си и съобщи, че съжалява за осъщественото. Обясни, че когато отишъл в дома на жертвата, нямал желание да го ограбва. Там използвал опиат, бил несъответстващ и не помнел огромна част от случилото се. Дончо е роден в Добрич и е неведнъж осъждан за разнообразни закононарушения.

Присъдата предстои на обжалване или митинг пред Апелативния съд във Варна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР