За втора поредна вечер във Франция избухнаха безредици, като маскирани

...
За втора поредна вечер във Франция избухнаха безредици, като маскирани
Коментари Харесай

Нови размирици във Франция: Mаскирани протестиращи влязоха в сблъсък с полицаите

За втора поредна вечер във Франция избухнаха вълнения, като маскирани протестиращи, които палят боклуци и стрелят с фойерверки, влязоха в конфликт със силите за сигурност по време на бурни демонстрации поради съдбовното прострелване на младеж от полицията, съобщи Агенция Франс Прес.

17-годишният Нахел М. беше прострелян в гърдите от упор във вторник сутринта при случай, който още веднъж разпали диспути във Франция по отношение на тактиката на полицията, която от дълго време е подложена на критика от правозащитни групи за отношението към хората в бедните покрайнини, изключително към етническите малцинства.
 БГНЕС
Майката на младежа прикани за шествие през днешния ден в памет на единственото ѝ дете.

С настъпването на нощта против сряда конфликтите се разпространиха от кварталите на столицата в други френски градове, в това число Тулуза, Дижон и Лион.
 БГНЕС
Около 2000 служители на реда за битка с безредиците бяха ситуирани в Париж и близките покрайнини, като полицията заяви за 77 ареста до 2:00 ч. сутринта (00:00 ч. по Гринуич).
 Размирици Франция БГНЕС
В западен регион на Париж, където е станала стрелбата, за втора поредна нощ избухнаха конфликти, като маскирани стачкуващи, облечени в черно, изстрелваха фойерверки по силите за сигурност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР