За втора поредна година народно читалище „Просвета-1929” в с. Оселна

...
За втора поредна година народно читалище „Просвета-1929” в с. Оселна
Коментари Харесай

Читалището в село Оселна участва в благотворителни акции

За втора поредна година национално читалище „ Просвета-1929” в с. Оселна се включва в благотворителната самодейност „ Жълти стотинки”- деца оказват помощ на деца. Чрез Сдружение „ Съзидание-2012 “ и по образеца на френска акция, деца от планинското село събират в читалището и в магазините жълти стотинки, които да дарят за благородна идея. Монетите се събират в буркани, разясни Десислава Димитрова – секретар на читалището, които по-късно се предават на уредниците на акцията.
Инициативата бе подета предходната година в с. Дърманци и незабавно откри съидейници в други села на общината.
През 2017 година самодейността „ Жълти стотинки “ събра 53 191,75 лева, които са употребявани за закупуване на здравно съоръжение за лечебни заведения в четири града на България. Тази година се събират средства за Стара Загора – Клиниката по неонатология към УМБАЛ “Проф. Д-р Стоян Киркович” – АД, където се нуждаят от два модерни интензивни кувьоза и два комплекта тръби за апаратите за изкуствена вентилация, оповестяват уредниците. Повече за тях може да намерите на: www. stotinkite.com.
Децата от село Оселна вземат участие и в друга доброволческата самодейност „ Изплети топлота “ към този момент за четвърта поредна година. Тази година тя бе взаимно с деца от трети и четвърти клас на СУ „ Св. Климент Охридски “ в село Зверино,с началник Петя Илиева и локалното национално читалище „ Факел-1926 “. Инициативата има за цел да се изплетат топли дрешки – шапки, шалове, чорапи за останали без дом деца и възрастни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР