За верността на кучетата е говорено много. Всички знаем за

...
За верността на кучетата е говорено много. Всички знаем за
Коментари Харесай

Като Хачико! Кучето на починалия футболист на Кардиф и до днес го чака вкъщи

За верността на кучетата е говорено доста. Всички знаем за Хачико. Но всяка нова история за дружбата сред куче и човек трогва до дълбините на душата.

В продължение на три години аржентинският футболист Емилиано Сала защитавал цветовете на френския клуб „ Нант “. В самото начало на годината той подписал контракт с уелския клуб „ Кардиф “.

На 21 януари футблистът се качил на частен аероплан към мъгливия Албион, с цел да организира първата си подготовка в новия клуб. Но когато самолетът прелетял над Ламанша се изгубил от радарите. Три седмици провеждали интервенции по търсенето му. Едва на 7 фервурари тялото на Сала беше намерено.

Четири години преди нещастието Емилиано купил ретривър, който кръстил Нала. От този миг те станали неразделни. Цялото си свободно време спортистът прекарвал с кучето си. Стопанинът и неговият питомец обичали да се разхождат и да играят на брега на морето.

 ротвайлер

В Инстаграм фтуболистът пускал голям брой фотоси със своята Нала. Емилиано желал да вземе кучетот със себе си в Уелс при своята последваща аудиенция във Франция. Но преди да се устрои на новото място Емилиано оставил четириногия си приятел при родственици, които живеят в Нант.

Пет дни преди формалното оповестяване на гибелта на Емилиано сестрата на футболиста разгласила във фейсбук тъжна фотография: Нала седи пред вдхоната врата и чака завръщането на нейния другар. „ Кучет в действителност може да научи хората на доста неща. На първо място на лоялност “ – написал един от почитателите на футболиста като коментар.

 Емилиано-Сала

Нала не знае, че Сала към този момент го няма. За кучето нейният собственик е целият й свят Тя не може да се помири със загубата на най-хубавия си другар.

Нала продължава да се надява, че доста скоро Емилиано ще отвори вратата и ще я вземе за разходка по плажа, с цел да се радват на живота както преди…

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР