За въздействието на парфюмите върху емоционалното ни състояние и върху

...
За въздействието на парфюмите върху емоционалното ни състояние и върху
Коментари Харесай

Парфюмът и нашата индивидуалност

За въздействието на парфюмите върху прочувственото ни положение и върху метода, по който ни възприемат близките, е изписано задоволително. Никоя от нас не се съмнява, че изборът на парфюм е значима задача. И въпреки всичко по какъв начин да открием ароматът, които подхожда най-вече на нашата характерност.

Първото ни запознаване с даден парфюм нормално е по-кориците на някое списание. Той ни притегля с дизайн на опаковката, забавна реклама или просто е следващото създание на обичана наша марка. Всичко това ни влияе най-вече прочувствено и ние решаваме да тестваме аромата. Всъщност изборът на парфюм по опаковката не е до такава степен неправилна тактика. Само че я използвайте не за взимане на решение за покупка, а единствено за отсяване на разновидностите. Все отново не може да тествате всички аромати, които се оферират на пазара или най-малко това би ви лишило прекомерно доста време.

И по този начин дизайнът на опаковката може да ни даде първична информация за наличието. Тежките ориенталски парфюми са в буйно алено (често в композиция със черно и златисто), а флакончетата им са с богата украса и забавна форма. В жълти опаковки нормално са слънчевите цитрусови аромати. Оранжевите са близки до тях, само че по-екзотични и зареждащи с сила. Съвсем разумно розовият цвят подсказва сладникавост, а белият и светлосиният - непорочност, прохлада и естетика. В зелен флакон са изпълнените с виталност тревисти парфюми, само че в случай че нюансът е прекомерно мрачен се подгответе за по-тежък и стипчив мирис. В тъмносините и виолетови опаковки – цветовете на нощта, нормално се крие мистичност и тайнственост – в първият вид в типичен вид, а във втория ориенталски.

Външният тип на парфюма обаче може единствено да ви ориентира, какво да очаквате. Най-важно е тестването на аромата, а то би трябвало да бъде единствено върху кожата и в продължение на целия ден. С течение на времето на повърхността изплуват разнообразни ухания, защото етеричните масла в композицията се изпаряват с друга експедитивност. Затова не купувайте парфюма незабавно – можете да останете разочаровани. В първите 30 мин. доминират тъй наречените „ връхни нотки ” – най-често цитруси, маточина, евкалипт. Те са свежи и стимулиращи, само че бързо отстъпват властта на „ междинните нотки ” – наричани още „ букет ”. Те съставляват максимален % от композицията и са сърцевината на парфюма. След към 20 часа (когато приказваме за парфюмна вода) към този момент се усещат единствено базисните нотки – те нормално са 5% от всички етерични масла, само че имат най-интензивен и дългогодишен мирис – най-вече пачули, санталово дърво, тамян, мускус, смоли, смирна.

Никога не се прехласвайте по парфюма на друга жена, а купувайте единствено това, което сте пробвали върху личната си кожа. Съвсем правилно е, че ароматите ухаят друго на всеки човек. Ако тезата, че енергетиката на маслата взаимодейства с персоналната ви аура, не ви задоволява, има и чисто практично пояснение – молекулите на аромата се поемат и задържат най-добре на мазните кожи, а върху сухите се излъчват по-слабо и ненапълно.

Не на последно място, е трайността на аромата. Тя зависи от процентното наличие на етерични масла. Така в същинския парфюм (на които надали ще попаднете в магазините) те са 20%-30% от цялата комбинация. Следват Парфюмната вода (Eau de Parfum )– 12%-15% и Тоалетната вода (Eau De Toilette) – 5%-10%. Най-нетраен е Одеколона (Eau de Cologne) – единствено 2% до 5%, само че той е предопределен за поръсване на цялото тяло.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР