За туристите от Германия повече е познат морският туризъм в

...
За туристите от Германия повече е познат морският туризъм в
Коментари Харесай

Проданов: Целта ми е да направим Германия наш първи партньор по приходи от туризъм

За туристите от Германия повече е прочут морският туризъм в България. Основната задача на визитата ми е да даде сигурност на немския екскурзиант, че България е сигурна и спокойна страна. България предлага първокласен туристически артикул на добра цена. Целта ми е да създадем Германия наш първи сътрудник по доходи от туризъм. Това съобщи министърът на туризма Христо Проданов на работна среща с Яна Шимке, член на немския Бундестаг и ръководител на комисията по туризъм.

Министър Проданов акцентира, че България има три туристически аташета и едното от тях е тъкмо в столицата на Германия – Берлин, защото страната е значим пазар за България. Сред тематиките на диалозите бяха последствията за туристическия бранш след коронавирус и другото огромно предизвикателство - войната в Украйна. „ Правителството и сектора сме подхванали нужните ограничения, с цел да се усещат туристите умерено при нас “, добави министърът.

На среща с Бригите Гьорц-Майснер, президент на Германската СПА асоциация, ръководеща минерални извори, министърът акцентира, че България е втората страна в Европа по съществуване на минерални извори.

„ Като министър разпореждам огромни очаквания на балнео туризма. В тази връзка виждам огромен капацитет в уелнес и СПА туризма в България. Минералните извори в България са доста и лековити. От далечни времена са известни техните изгоди за лекуване на разнообразни болести. Имаме райони, като да вземем за пример Сандански и Странджа, които благоприятстват при лекуването на белодробни болести “, обърна внимание министър Проданов.  Предпочитани са поради удобното им влияние за пост-COVID болесттите.

Дискутирано беше привлекателността на  комбинирания туристически артикул. „ България има опция да предлага сходен артикул заради естествените си дадености. Ще се радваме на по-задълбочени връзки сред асоциациите ни, съобщи още министър Проданов. Предстои сериозна работа в областта на маркетинга и добре таргетираната реклама на немския пазар.

На срещата с Олаф Люке, основен шеф на Германската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (DEHOGA Бранденбург), бяха разисквани положителните практики на " Германската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите " като " Бранденбургското гостолюбие ", печата за хотели и ресторантьори, както и помощта, която оказват на членовете си. „ Знаем, че немският пазар има интерес към морския туризъм, само че ние можем да му предоставим опцията да се възползва от качеството на продуктите и услугите ни целогодишно “, напомни министър Проданов.

В срещите участваха също Илин Димитров , ръководител на Комисията по туризъм към Народното събрание, Тихомир Патарински, първи секретар на посолството и туристическо аташе в Берлин и Митко Василев, шеф на Германо-българската индустриално-търговска камара.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР