Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова подписа

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова подписа
Коментари Харесай

Министър Коритарова подписа нови 57 споразумения за финансиране на общински проекти с над 122 млн. лв. от държавния бюджет

Министърът на районното развиване и благоустройството инж. Виолета Коритарова подписа нови 57 съглашения за финансиране на обекти със средства от бюджета по Инвестиционната стратегия за общински планове. Тя беше призната от Народното събрание в края на 2023 година като част от Закона за държавния бюджет. Сключените съглашения са на обща стойност 122,1 млн. лева Средствата ще бъдат вложени в възобновяване на общинска инфраструктура на 29 общини.

Всички планове в Инвестиционната стратегия са значими за общините и районите. Те ще ги създадат по-привлекателни за хората, акцентира министър Коритарова пред кметовете и общинските чиновници. Множеството обекти за реорганизация на водоснабдителна и водопроводна мрежа, общински пътища и улици ще подобрят изискванията за живот на хората в обитаемоте места, сподели още Виолета Коритарова. Тя пожела на кметовете сполучливо да изпълнят обектите и ги увери, че Министерството на районното развиване и благоустройството ще продължи да бъде техен сътрудник.

Готовите съглашения се подписват от време на време, означи министърът и добави, че плановите оферти не се класират от Министерство на регионалното развитие, а са заложени в държавния бюджет.

Регионалният министър подсети на кметовете, че имат право да изискат задатък за осъществяването на обектите, само че с цел да могат да го употребяват е належащо изискването да е заложено в подписаните от тях контракти с определените реализатори на строително-монтажни работи.

Общините, с които бяха подписани споразуменията, са: Айтос, Алфатар, Белослав, Борино, Брацигово, Бургас, Велико Търново, Главиница, Гърмен, Девня, Доспат, Карлово, Любимец, Марица, Никопол, Павел Баня, Разлог, Родопи, Тервел, Тунджа, Стрелча, Стамболово, Сунгурларе, Провадия, Угърчин, Ценово, Червен бряг, Чипровци и Ямбол.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР