За трети път след масовите стрелби в Сърбия, отнели живота

...
За трети път след масовите стрелби в Сърбия, отнели живота
Коментари Харесай

Трети масов протест срещу властта в Белград

За трети път след всеобщите стрелби в Сърбия, лишили живота на 18 души, десетки хиляди се събраха пред постройката на Народното събрание в Белград и се насочиха на спокойно шествие като блокираха част от централните улици и няколко моста в Белград. 

Демонстрантите искат смяна на управлението, оставките на шефа на сръбското разузнаване и министъра на вътрешните работи. Настояват и за лишаване лицензите на медии, които насаждат принуждение в обществото, възбрана на проправителствени вестници, както и смяна на ръководството на публичната телевизия.

 
Надявам се, с Божията помощ, да се спасим от тази свирепост и робия.
Зоран Йованович
Сега трябваше да съм у дома с внуците си, само че съм тук, с цел да ги защитя от тази полуда и този безпорядък. Ужасно е.
Гордана
Тук сме, тъй като Сърбия би трябвало да спре за момент, с цел да се погледнем в очите и да си кажем – какъв брой време би трябвало да поносим. Просто не е за поверие. Тук съм, тъй като не желая да пребивавам в страна, в която е станало обикновено никой да не носи отговорност за следствията, които е предизвикал с бездействието си.
Мишо Живанов

От своя страна, до момента в който демонстрацията продължаваше, на протест в близкия град Панчево сръбският президент Александър Вучич упрекна опозицията, че се възползва от нещастието след всеобщите стрелби за свои политически цели. 

 
Страната е изправена пред доста компликации. Понякога тези компликации са породени от външно въздействие, от време на време от вътре. Но всички тези, които считат, че Сърбия е шепа зърно и че Сърбия ще се провали, както се провали през 2000 година, доста се бъркат.
Александър Вучич, президент на Сърбия

Протестиращите обаче не се отхвърлят и още за идната събота е планувана нова масова проява. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР