За тежко болните препоръчват по 10-20 опаковкиВместо адрес мошениците дават

...
За тежко болните препоръчват по 10-20 опаковкиВместо адрес мошениците дават
Коментари Харесай

Мамят болни от рак с фалшиви препарати

За тежко болните предлагат по 10-20 опаковки
Вместо адрес мошениците дават номера на пощенски кутии, пращат добавките по “Еконт ”

Мангъров прикани пострадали да му се обаждат

Болни от рак стават жертва на измамници, които им оферират чудотворни препарати за излекуване. Общото сред разнообразни компании, които продават добавки за изчистване на организма и възстановяване функционалностите на разнообразни органи е, че няма посочени телефони за връзка и в множеството случаи вместо адрес е дадена пощенска кутия. Освен това мошениците употребяват за реклама подправени изявленията с известни български лекари. Направенa е цялостна реплика на уеб страницата на “Труд News ” за едно от интервютата менте с доцент Атанас Мангъров (виж долу).

“Труд news ” се свърза с няколко от излъганите пациенти. Имената и телефоните им получихме от доцент Мангъров, който пусна апел във фейсбук, жертвите на подправени реклами с неговото име да се свържат с него.

Един от най-драстичните случаи е с жена, която е претърпяла поредност от тежки интервенции поради метастази. Тя живее в Германия със брачна половинка си и сега пропуща планувана химиотерапия поради измамниците с препарати. Историята на М. стартира с открита във фейсбук реклама на добавка наречена “Гермивир ” от доцент Мангъров. Препаратът е за заличаване на паразити, за възобновяване на кафези, за изчистване на черния дроб и т. н.

“След като открива препарата на страницата в интернет, жена ми дава моите имена за приемане на препарата. На другия ден от компанията се свързали с нея, разговаряли са. Като разбрали, че е онкоболна споделили, че от химията, която поема ѝ трябват доста повече хапчета да и бъде прочистен организмът и органите є да бъдат възобновени. Твърдели, че лекар Мангъров предлага това лекарство. Казват, че той подсигурява с името си за препарата ”, описа пред “Труд news ” брачният партньор Слави Борисов.

Той изясни, че по рекомендация на измамниците жена му поръчала 20 опаковки. “Отидох в офис на “Еконт ”, взех пакета и на връщане у дома сварих една съседка. В момента, в който тя видя пакета и обяснихме какво сме взели, реагира, че лекар Мангъров е подал тъжба против тази компания, която прави измами ползвайки името му. Тя изясни, че Мангъров е предизвестил, че не се знае какво продава компанията и че може даже да токсини хора ”, добави Борисов.

След диалога със съседката той се свързал с доцент Мангъров, който му обяснил, че мошениците се възползвали от името му.

“Два дни не можех да се свържа с компанията. В понеделник отидох в офис на " Еконт " и помолих да замразят заплащането към компанията. Измамниците не са си получили парите. Пратката я върнах в офис на " Еконт " в “Левски ” Г.

Успях да се свържа с компанията, откакто открих номера, от който бяха звънили на телефона на жена ми ”, изясни Борисов. Измамниците се пробвали да му обяснят, че нямат нищо общо с пратката, че били напълно друга компания, че оферират други препарати.

Вчера брачната половинка на Слави трябвало да е на химиотерапия в Германия, където фамилията живее, само че съпрузите не тръгнали за Берлин. “Занимаваме се с пратката и се опитваме да си възстановим парите. Дадохме 1180 лева при приемането на пакета в офиса на " Еконт ".

Парите стоят замразени, само че от " Еконт " ни споделиха, че могат да ни ги върнат единствено по разпореждане на полицията. От полицията, където съм подал сигнал за измамата ни споделиха, че сходни нареждания не издават ”, описа брачният партньор.

Той ходил и до Столична дирекция на вътрешните работи, където писал пояснения. Поискал разпореждане за пред “Еконт ”, само че от полицията му споделили, че няма по какъв начин да му дадат такова.

На уеб страницата, където се популяризира препарата Гермивир е показала Пощенска кутия 40 44 Пловдив. Телефон за връзка няма.

“Труд news ” помоли за телефонен номер на компанията пострадалия Слави Борисов. Звънихме на дадения пловдивски номер 032571299, където не се обади никой. Минута след позвъняването получихме позвъняване от прикрит номер. Казаха, че ни връщат позвъняването и на негоден български попитаха какво желаем. Отговорихме, че се интересуваме от изпратени 20 опаковки Гермивир. Обяснихме, че се обаждаме от вестник “Труд ”, а дамата, която бе на телефона побърза да прекъсне диалога.
И млада жена със спондилит жертва на схемаджиите
Взела добавките от офис на “Лавале ”

Жена на 37 години с анкилозиращият спондилит (болест на Бехтерев) е жертва на мошениците. След като Ж. обяснила, че от болките в гръбначния дирек не може да спи, а прекарва нощта седнала, подпряна на възглавници, а заран не смеела да стане поради възприятието, че ще се счупи от компанията є споделили, че има потребност от 10 опаковки от препаратите им срещу паразити. Първите шест кутии “Гермивир ” били получени в офис на “Лавале ”, а останалите 4 изпратени до офис на “Еконт ”.

Жената споделя, че говорила по телефон с момиче, което се показало като Елена, имало мощен съветски акцент. Подател на пратката е компания си Epik Delivery.

*В редакцията има още няколко сходни случая с онкоболни, на които също са предложени ударни дози от ”лекарството ”.

В цялостно копие на онлайн изданието
„ Чудо против бактерии “ в реплика на „ Труд News ”
Измислено изявление с доцент Атанас Мангъров популяризира препарата „ Parazol ”

75 лева за кутийка чай с незнайно наличие



Фалшивото изявление с доцент Атанас Мангъров е оповестено в майсторска реплика на уеб страницата на „ Труд News ”.

Фалшиво изявление с доцент Атанас Мангъров в уеб страница, имитиращ онлайн изданието на „ Труд News ”, се популяризира за реклама и продажба на неидентифициран препарат, който бил „ знамение “ против „ паразити “.

В интернет страницата, за която алармираха наши читатели, незаконно е употребявано логото на „ Труд News ”, копирани са шрифтовете и са откраднати графични и софтуерни детайли от trud.bg, които са направени особено за „ Труд “ и са със непокътнати права.

Фалшивата обява в незаконното копие на „ Труд News ” е под заглавие „ Паразитолозите бият паника и упорстват да се усилят незабавните доставки на антипаразитния препарат „ Parazol “.

За създател на измисленото изявление е изписано същинско име – на журналиста от „ Труд News ” Ирен Делчева. Истинско нейно изявление с доцент Мангъров е оповестено в действителния уебсайт на „ Труд “ на 19.03.2020 и то е на напълно друга тематика - COVID-19.

Публикацията е илюстрирана със фотоси на Мангъров от негови участия в телевизионни излъчвания, само че инсталирани по този начин, че да наподобява като че ли диалозите са били за въпросния препарат. Под „ изявлението “ са поместени и стряскащи фрагменти на разложени органи и видео на инфектирано око.

„ На 100 души 83 са инфектирани, само че даже не знаят. Проблемът е, че паразитите се хранят с значими за организма микроелементи, заради което имунната система става неспособна да се оправи с вирусни инфекции. Папиломите, болките в тялото, хроничната отмалялост, проблемите със съня и неприятното храносмилане са сигурни признаци, че в тялото Ви има паразитни организми “, се твърди в обявата от името на известния експерт по инфекциозни заболявания.

„ Паразитите, изключително хелминтите, постепенно унищожават човешкия имунитет. Те полепват по червата и гълтам потребни микроелементи, след което тялото страда от дефицит на витамини и става безсилен към други инфекции “, гласи различен „ откъс “ от измисленото изявление с доцент Мангъров. А на въпрос по какъв начин да се отървем от паразитите, отговорът е: „ Има единствено два ефикасни метода – изцяло хирургично разчистване на тялото и лечебен курс с „ Parazol “.

Според описанието в уеб страницата менте „ Parazol “ се пие като чай и съдържа „ единствено естествени съставки, които се усвояват на 100% от организма: пъпки от карамфил, орехови листа, корен от пасифлора, корен от жълта тинтява “. След 14-ия ден на приема на препарата паразитите умирали, а успеваемостта му била доказана от изпитвания на израелски медицински проучвателен институт.

Поместена е и таблица, в която се съпоставя „ Parazol “ с други препарати и го подрежда като най-евтин, ефикасен и безопасен. Добавен е и тест от няколко въпроса, в който всяка композиция от отговори неизбежно води до един и същи резултат – че потребителят има потребност от препарата „ против бактерии “.

Най-отдолу са сложени и подправени хвалебствени мнения от мними удовлетворени купувачи, съгласно които „ Parazol “ е „ същинско знамение “. Сред тях има и измислени отговори на доцент Мангъров, в които се поучава да се пазари единствено от формалния уебсайт, потребителите да се пазят от ментета и че имало задоволително наличия на склад.

Цената на една опаковка „ Parazol “ е 75 лева, сякаш понижена от 150 лева Поръчката се прави посредством онлайн формуляр за попълване на имена и телефонен номер, доставката е през куриерска компания.

При поръчка обаче в телефонен диалог упорито се оферират спомагателни „ отстъпки “ за количества, като да вземем за пример за 4 опаковки цената става по 60 лева на численост, а доставката – безвъзмездна.

Няма регистрация в България
Хостинг в Съединени американски щати, адрес в Исландия


Домейнът на уеб страницата, имитиращ „ Труд News ”, е закупен преди две години през американската платформа namecheap.com, сочат обществените данни за него. Хостването на уеб страницата също е на сървъри на компания от Съединени американски щати – digitalocean.com. Има вписан адрес и телефон в исландската столица Рейкявик, само че тези данни не са същински, а „ редактирани за дискретност “ и са употребявани за още голям брой подправени интернет страници.

Още десетки уеб сайтове на български език предлагат, популяризират и продават „ Parazol “, сподели инспекция на „ Труд News ”. Интернет страниците са завършени най-често като фалшификати на здравни медии, на медицински конгреси и на онлайн аптеки.

Надписите на опаковката на „ Parazol “ са на сръбски език и липсва наложителният при законен импорт етикет с превод на български. Препарат с такова име не е вписан в регистъра на питателните добавки на Българската организация по храните.

Доц. Мангъров изясни пред „ Труд News ”, че е подал сигнал за случая в прокуратурата и е формирана инспекция.
Доц. Атанас Мангъров пред „ Труд News ”: Всички реклами с моето име са подправени


Всичките тези реклами с моето име са машинация. Съветвам хората да не се поддават и да не заплащат на такива мошеници. Такива паразити, каквито се разказват във подправеното изявление с мен, не съществуват, това са нелепости.

Някои от тези измамници са доста рафинирани. И когато хората са притиснати до стената, когато имат съществени проблеми, с които не могат да се оправят, обезверено търсят всякаква помощ и са подготвени да дадат щури пари.

Лошото в тази ситуация е, че тези измамници употребяват моето име. И все едно, че е изявление, което съм дал за вестник „ Труд “.

Хората да са рационални и да не се връзват на всяка нелепост, която се хвърля в интернет. И когато имат фактически проблем, да се съветват с лекари.
Още експерти в листата с лъжливите реклами
Доц. доктор Ангел Кунчев употребен за лице на „ елементарен способ за всеки “



“Поредната корист с физиономията ми! Моля, не обръщайте внимание на тези евтини номера, тъй като са нагла машинация! ”, съобщи доцент Ангел Кунчев във фейсбук още през есента, когато се появиха подправени рекламни изявленията с него. В тях под неговата фотография написа: 

“Кръвното налягане е над 145/60 заради задръстване на кръвоносните съдове! Моят съвет: пийте 3 супени лъжици... ”

“Това се случва към този момент за четвърти-пети път, този път е изключително безочливо. Нямам присъединяване в никакви производства, нямам аптеки, нищо нямам ”, разяснява доцент Кунчев наглите измами.

Анестезиологът доктор Мирослав Ненков разгласен за „ кардиолог “



Бившият министър на опазването на здравето доктор Мирослав Ненков, който е анестезиолог, е разгласен в едно от подправените изявленията в Мрежата за кардиолог. Това той схваща от свои другари, които му се обаждат, с цел да го питат дали продуктът, който се популяризира от негово име, бил добър.

“Това е машинация! Ползва се моето име, вашите облици и имена и други сътрудници. Тези две неща, които не знам по какъв начин да нарека, нямам концепция какво съставляват ”, сподели доктор Ненков. По думите му името му е забъркано в две измами и той няма концепция какви са тези медикаменти, по какъв начин работят и дали изобщо оказват помощ: “Най-вероятно става въпрос за отпадък, щом го популяризират по този начин ”, сподели той. Според него лекарството би могло даже да е отровно.

Пулмологът доктор Александър Симидчиев създали офталмолог



Според подправените постове, които се популяризират в интернет, доктор Александър Симидчиев бил изобретил “нов способ за промяна на зрението без интервенция ”. Известният пулмолог прикани, който види реклама във фейсбук с неговото име, да не є има вяра.

“Несанкционираното потребление на фотоси на лекари в материали, рекламиращи “лечебни ” препарати и субстанции без утвърждение от комисиите по лекарствени средства, е добре отработен метод на недобросъвестни разпространители, граничещо с престъпно действие (защото визира с изключение на изображението и репутацията на индивида, по този начин също и публичното здраве). Общото сред тези постове, като се изключи че са на сътрудници лекари, е и че са спонсорирани ”, разяснява обстановката доктор Симидчиев.

Проф. доктор Иво Петров заплетен с „ пречистване на вени “



Името на доктор Иво Петров е забъркано в измами още преди 2 години, а последната е за “прочистване на вени ”. “Бих желал да разгранича името си от спекулативни търговски известия, свързани с препарата Cardio Activ, рекламиран като лекарство за сърдечно-съдови болести. Не познавам този препарат. Нито аз, нито моят екип сме взели участие в създаването на сходен медикамент. Призовавам хората със сърдечно-съдови болести да се въздържат да купуват медикаменти без рецепта ”, прикани още през 2020 година експертът.

Скоро той още веднъж разяснява тематиката: “Аз съм гневен не тъй като накърняват репутацията ми, а тъй като се прави замърсен бизнес на гърба на хора в потребност. Това е незаконно ”, сподели той. Преди повече от година и половина той е докладвал пред способените органи за измамите - ДАНС, Министерство на вътрешните работи, ГДБОП.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР