Годината е 2024-а, векът - двайсет и първи. Сексуалната революция

...
Годината е 2024-а, векът - двайсет и първи. Сексуалната революция
Коментари Харесай

За българския Ерген и жените със срок на годност

Годината е 2024-а, векът - двайсет и първи. Сексуалната гражданска война е отминала преди повече от половин век, дамите - най-малко на доктрина - имат равни права с мъжете, а дискриминирането на полова основа е считана за закононарушение в конституциите на страните в Европа.
 Ергенът 3 Алек Младенов си остана ерген и сподели по какъв начин не се прави
Ергенът си остана ерген и сподели по какъв начин не се прави

Финалът, който се надявахме да не забележим

В същата тази Европа дамите избират да станат майки на по-късен стадий от живота си, като междинната възраст за раждане на първо дете е 29.7 години за 2022 година, данните са на Евростат. Увеличава се и броят на дамите към и над 50 години, които забременяват и раждат дете на тази " преклонна " съгласно мнозина възраст. Звезден образец? Бриджит Нилсен роди на 54, Хали Бери - на 47, Рейчъл Вайс - на 48, Клои Севини стана майка за първи път на 45.

Но да слезем от звездния хоризонт и даже да изключим за миг обстоятелството, че България е част от Европа на двайсет и първи век. Защото съгласно разбиранията, които бяха изказани неведнъж по време на целия трети сезон на риалитито Ергенът, българската жена би трябвало да живее в действителност, сходна на тази от началото на деветнайсети век.
 Снимка 665250

Когато си на 36 години, а чуваш по собствен адрес, че " гониш последния трен ", че ще имаш репродуктивни проблеми в народен ефир пред милиони фенове, по какъв метод запазваш достолепието и желанието си да продължиш да търсиш любовта?

Когато си на 34 години, а те нарекат " обиграна " поради това, че имаш една дългогодишна връзка зад тила си и сама отглеждаш дете, което пък получава етикета " багаж ", с какъв брой още храброст и мощ би трябвало да се въоръжиш, с цел да гледаш този свят в очите?

Беше казано неведнъж по време на целия сезон на Ергенът 3, само че ще го кажа още един път - огромна част от тези мнения идват от дами. Жени на по двайсет години, които дефинират себе си като " свежо месо ", дами, които считат, че след 30 си второкласен, която някой би приел само от страдание. Жени, които не осъзнават, че сами дефинират действителността, в която по-късно ще живеят като 30, 40, 50-годишни.
 Снимка 664202

За свекървата - този безконечен облик в българската литература, фолклор и реалност даже няма смисъл да се разяснява. Защото едно факсимиле, повторено милион пъти, се трансформира в истина.

Някой обаче би трябвало да носи отговорност за " полезностите ", които бяха тиражирани в целия трети сезон на това сякаш любовно риалити. И това изрично са всички тези хора в продукцията на Ергенът 3 и малкия екран, която го излъчва - всички, избрали да минат по добре утъпкания път на търсенето на абсурда, евтините интриги и злобните пререкания, подстрекавани с " игри " и " сантиментални срещи ".
анкета
Кое предаване ви разочарова най-вече?
Ергенът Hell's Kitchen Dancing Stars Един за различен Като две капки вода Всички бяха неуместни
Ергенът

Hell's Kitchen

Dancing Stars

Един за различен

Като две капки вода

Всички бяха неуместни

Защото медиите неслучайно са наричани " четвъртата власт ". Когато си национална телевизия в европейска страна през 2024 година, не можеш да си позволиш целеустремено и повтарящо се оскърбление на човешки същества въз основата на техния пол, възраст и репродуктивни качества. Защото налагаш стандарт, който възпитава милиони.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР