За разлика от дървеници, тези насекоми не хапят, но предизвикват

...
За разлика от дървеници, тези насекоми не хапят, но предизвикват
Коментари Харесай

Хитър трик, с който да се отървете от хлебарките без вредни химикали

За разлика от дървеници, тези инсекти не хапят, само че провокират инстинктивно омерзение и носят заболявания. Само една женска хлебарка може да съсипе живота на цяла жилищна постройка. Заедно с специалист търсим най-ефективните средства за битка с вредителите

Причини за появяването на хлебарки

Свободният достъп до храна, висока мокрота, топлота и мрачевина са идеални условия за хлебарки. Те се придвижват от апартамент в апартамент през пукнатини в прозорци или порти, пълзят по вентилационни шахти, тръби, улеи за отпадък и фасади на здания. Освен това те могат да бъдат импортирани инцидентно в къщата с облекла, дружно със остарели неща по време на преместването, в куфар от почивка, с пощенски колета или доставка от магазин за мебели.

Как да се отървете от хлебарки: национални средства

Ако хлебарки въпреки всичко се заселят във вас, никога не би трябвало да оставяте обстановката да се развие. Тези инсекти бързо ще се разпространят освен в жилището, само че и в цялата къща. Междувременно мухълът, патогенните бактерии и вирусите се натрупват по лапите им. Те могат да причинят алергии и астма. Освен това има доста известни случаи, когато хлебарки се качват в ушите.

И по този начин...какво ви предлагаме като противопоставяне против хлебарки?

Замръзване

Един елементарен и изпитан във времето и най-важното - безусловно безвъзмезден метод. Както всички инсекти, хлебарки се опасяват от студа и не могат да поддържат вътрешната топлота сами. Ето за какво, когато температурата падне до 5 градуса, вредителите стартират да умират. За да " неутрализирате " яйцата от хлебарки, имате потребност от минусова температура.

Методът на заледяване нормално се прибягва, когато други средства към този момент не работят. За да извършите това, отворете прозорците, отворете вратите на шкафа и изключете централното отопление, тъй че тръбите да не се спукат. Минималното време за вентилация е четири часа.

Този способ може да се употребява единствено през зимата. Най-доброто от всичко - при мощна слана. В този случай обаче съществува риск от щета на водоснабдителната система и домашен уреди.

Най-простият капан

Това е добър вид, в случай че колонията от инсекти към момента не е повишена. Можете да си купите подготвен капан за лепило в магазина или да го извършите сами.

Всеки бездънен буркан или купа ще направи това. Намажете вътрешната повърхнина с растително масло и поставете малко захар, мед, бисквити, самун или плодове на дъното. Миришейки миризмата на стръвта, хлебарка ще влезе вътре, само че заради мазнината няма да може да се измъкне.

Тези трикове са безусловно потвърдени във времето и ще ви оказват помощ по изцяло безопасен метод да се отървете от тези неприятни нашественици.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР