За Прехода мога да кажа, че много постигнахме, всичко се

...
За Прехода мога да кажа, че много постигнахме, всичко се
Коментари Харесай

Петър Стоянов относно Прехода: Постигнахме много, всичко се промени за добро

За Прехода мога да кажа, че доста постигнахме, всичко се промени и то за положително, без значение от изкусителните намеци какъв брой сме изгубили. Защото по това време българите трябваше да чакат с часове на опашки за банани и портокали. Това разяснява в предаването ``Панорама`` в ефира на Българска национална телевизия някогашният президент на страната Петър Стоянов /1997-2002/, написа Novini.bg.

``
реклама

,,Смятам, че се отървахме от живота в лъжата, а това е необикновено доста. Стандартът на живот е в директна взаимозависимост от зачитането на законите, битката с корупцията, тъй като това са все неща, които деморализиат цяла една нация. Така че думата преход за мен напълно несправедливо е станала мръсна дума. Младите напущат България и отиват в Европа - Париж, Берлин, Лондон, Амстердам, само че те не напущат поради нас, първото потомство демократични политици, а тъй като не въведохме европейските полезности с задоволителна неотстъпчивост и те в този момент отпътуват за Западна Европа в търсене на повече правдивост и по-малко корупция``, изясни още Стоянов.

,Хората, които обитаваме Европа, се опасяваме да не бъдем заслепени от безсмъртието на европейската цивилизация, мислейки си, че в никакъв случай няма да я застигне ориста на Спарта или Рим. Проблемът е, че не се мисли за Европа от цивилизационна позиция, а силата на Европа лежи на два стълба и това са плурализмът и критическото мислене``, добави още някогашният ни държавен глава.

,,Може би е непостижимо за хората да предвиждат какво ще се случи в бъдещето и по какъв начин ще се развият събитията през идващите 20, 30 или 50 години, само че би трябвало да работим за доброто``, приключи Петър Стоянов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР