За пръв път за 30 години каним кандидат за кмет

...
За пръв път за 30 години каним кандидат за кмет
Коментари Харесай

Кандидатът за кмет на Община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков се срещна с членове на Съюза на българските учители

За пръв път за 30 години каним претендент за кмет на Община Видин на среща с ръководителите на синдикални организации и членове на СБУ – най-големия профсъюз в страната. Благодарим Ви за това, че работихме дружно за образованието през миналите 4 години, с вярата и вяра, че в идващия мандат ще се поздравим с още повече триумфи. С тези думи се обърна към претендента за кмет на Община Видин от Политическа партия ГЕРБ Огнян Ценков ръководителят на ОбКС на СБУ-Видин Евлогия Манджукова.

Манджукова уточни, че ще изясни за какво и като жител, и като синдикалист поддържа кандидатурата на Огнян Ценков. „ Ще се върна в интервала 1990-1994 година, когато поради недомислието на локалната власт ние не разкрихме университет, тъй като позицията изрично беше – отвод на всичко. През 1994-1998 година не получавахме работните си заплати и бяхме непрекъснато в протестна подготвеност. Има сътрудници тук, които си спомнят, че си направихме проверка, с цел да открием невероятни нарушавания по повод разпределението на финансовия запас. Следващите два мандата на локалната власт – на един 24 май отидохме с сътрудниците пред вратата на Общината и оставихме там цветята, които учениците ни бяха подарили за празника, тъй като общинската администрация отхвърляше да ни приеме”, сподели ръководителят на ОбКС на СБУ-Видин Евлогия Манджукова.



Тя подчертава върху събитията през 2007 година и стачката на учителите: „ Тогава бяхме упрекнати, че сме си разрешили да желаяме освен по-високи заплати, само че и да обърнем внимание върху други проблеми в системата на образованието. Действията ни бяха политизирани. В детските гради влезе полиция, с цел да търси опиати, а шефовете бяха разпитвани в полицията. В Община Видин стартира трупането на задълженията, които се „ стовариха” на главата на Огнян Ценков”, сподели Евлогия Манджукова. Според нея с кмета на Видин за мандат 2007-2011 година не са имали проблеми, само че пък задълженията на Общината са траяли да се натрупат. „ В мандата преди този не влязохме нито един път да беседваме с кмета. Администрацията искаше от нас всякога да пишем докладни за какво желаеме да разговаряме”.



„ Огнян Ценков е първият кмет, който вкара разговора сред локалната власт и образованието”, сподели Евлогия Манджукова. Тя уточни, че в ежемесечните срещи сред шефовете и кмета на Община Видин всеки въпрос е намирал отговор. „ Ценков чуваше проблемите на хората от образованието. Поемаше ангажимент и на идната среща даваше доклад какво е направено, с цел да се реши казусът. Директорите на детските градини за първи път от 30 години се допряха до финансов запас. Беше направена промяна в системата на детските градини. Но не беше закрита нито една, не беше скъсен нито един преподавател. Получихме цялата информация за положението на детските градини и дружно намерихме решението”, сподели още ръководителят на ОбКС на СБУ-Видин. В умозаключение Евлогия Манджукова бе безапелационна, че застава до Огнян Ценков с цялата си отговорност и престиж, които има като дълготраен преподавател и синдикален деятел.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР