За пръв път сме в ситуация, в която не финансовият

...
За пръв път сме в ситуация, в която не финансовият
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Асен Василев е изключително изгоден за Борисов и Пеевски

" За пръв път сме в обстановка, в която не финансовият министър да брани салдото и параметрите на бюджета от депутатите, които желаят да харчат повече или желаят по-разюздана рамка, а сме в обстановката, в която депутатите се постанова да го играят консервативните и благоразумните във връзка с фиска. Това в последните 20-25 години не се е случвало ".

Освен че основават повече административна тежест, данъчните закони съвсем нищо не трансформират, т.е. нямаше да объркат бюджета, изрече финансистът и добави изрично: " Неприемането на промени в данъчните закони нямаше да докара до нищо трагично с бюджета като параметрични промени в приходната част ".

Според него с измененията, които са препоръчани, няма да се реализира нито една от задачите, които Асен Василев си е сложил, с изключение на нарастване на административната тежест. Той счита, че е евентуално сред първо и второ четене огромна част от екзотичните оферти да отпаднат.

" За страдание, сме в обстановка, в която философията и концепцията за ръководство на бюджета се трансформира и то доста внезапно и бързо. Това не е ново за Асен Василев. Сега затвърждава усещанията, че има вяра в съществуването на перпетуум-мобиле, т.е. че посредством трупането на задължения и големи разходи можеш да увеличиш благосъстоянието на страната ".

Според Горанов не е време за избори, тъй като те няма да донесат нищо ново: " Ако в този момент се скарат, след 1 месец ще би трябвало да се сдобряват в същия формат ".

За него обаче е извънредно време за преразпределение на пропорциите вътре във властта. Тази ниска легитимност поражда доста напрежение в политическата система и в обособените партии, изясни той и добави, че точно по тази причина е и непрекъснатото чувство за рецесия. Когато пък си малко законен, ти ставаш по-агресивен и се опитваш да използваш повече репресивни начини и способи, счита той.

Горанов изрече мнение, че Демократична България имат друг метод на мислене, а сега са заели позиция да премълчават и преглъщат всички неща, които до преди няколко години бяха полезност за тях. Той ги дефинира като заложници на обединението ПП-ДБ.

Владислав Горанов показа, че не е изгубил приятелите си от партията и заявява, че към момента е член на ГЕРБ:

" Няма причина и мотив да се промени това ".

Той към момента счита, че най-хубавият министър-председател на България се споделя Бойко Борисов.

В предаването някогашният финансов министър разяснява и включването му в листата " Магнитски ". Той съобщи, че причините за това са неточни. И посочи, че няма нито едно доказателство по изказванията на Васил Божков:

" Измишльотини. Не му прави чест. Не знам какво си мисли, че ще реализира по този метод ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР