За поредния абсурд по българските пътища съобщи пред танцьорът и

...
За поредния абсурд по българските пътища съобщи пред танцьорът и
Коментари Харесай

Пореден абсурд по българските пътища - плащаш солено за паднал номер

За следващия парадокс по българските пътища заяви пред танцьорът и хореограф Атанас Месечков.
Пътувайки по Автомагистрала " Тракия " от София към Варна, някъде към Пловдив пада регистрационният номер на автомобила, който кара. Той непринудено се отклонява от пътя си и се насочва за подпомагане в най-близкото РПУ - надлежно - 2-ро РПУ Пловдив, където изяснява, че пътува към град Варна и моли за подпомагане.
Информира службите на реда, че пътува дружно със брачната половинка си и малко бебе в автомобила. Месечков пита по какъв начин би трябвало да постъпи в обстановката и издава ли се длъжностен краткотраен документ или се сменя номера в КАТ.
Във 2-ро РПУ Пловдив го чака " приятна изненада " - оказа се, че Законът за придвижване по пътищата на България не планува сходни рискови обстановки и тъкмо по тази причина пътуването на фамилията стопира тъкмо там - пред районното ръководство. Налага се колата да бъде вдигната на платформа и да бъде пререгистрирана единствено и само назад в град София.

" И тук пораждат многочислените ни въпроси. Ако пътуваме и това се случи в Гърция или по-далеч? Ако нямаме пари за репатрак или платформа? Ако пътува болен човек в колата и би трябвало да стигне до последна дестинация и куп още въпроси...Толкова ли е мъчно да обработите един сигнал и да издадете краткотраен документ за напредване на този автомобил. В последна сметка - в случай че имаш пари ще продължиш пътуването си, в случай че ли не, скъпи гражданино, оправяй се самичък, тъй като даже представителите на марката ти кола подвигат ръце и споделят, че това не е техническа неточност! ", споделя възмущението си пред Месечков.
Справка на екипа ни ревизира по какъв начин стоят нещата в другите страни в Европа. В множеството европейски страни при сходен случай издават краткотраен документ в най-близкото районно ръководство, който ти разрешава да продължиш по пътя си, без изключителната обстановка да провали, в най-хубавия случай, проектите ти. Има аргумент във въпросите " какво се случва в случай че превозваш болен човек или пък нямаш средства да си позволиш лукса автомобила ти да бъде качен на платформа.
Питаме дали в тази ситуация не се оказва, че е по-добре да нарушиш закона и да продължиш пътя си, а не като съзнателен жител да се обърнеш за подпомагане към полицията? Очевидно употребява няма, в противен случай!
Обръщаме се с зов към виновните управляващи - надяваме се сходни парадокси по българските пътища да провокират размисъл при възможна последваща полемика за промени в Закона за придвижване по пътищата. А дотогава - молете се да не изпадате в сходна обстановка или най-малко да имате повече кеш в себе си!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР