За пореден път ще кажа, че прогнозите са изключително трудни

...
За пореден път ще кажа, че прогнозите са изключително трудни
Коментари Харесай

Здравният министър не изключва полевите болници, прехвърли към РЗИ за карантина на президента

За следващ път ще кажа, че прогнозите са извънредно сложни за правене, тъй като има доста незнайни с този вирус. Не изключваме опцията за основаване на полеви лечебни заведения – въпросът е, че би трябвало да намерим лекари, медицински сестри, а те липсват. Това сподели здравният министър проф. Костадин Ангелов.
Не сме правили планове за " Арена Армеец " – насочили сме всички старания към лечебните заведения, към преструктуриране, добави министърът.
 Проф. Витанов: Ако обстановката се задържи с тези числа, ген. Мутафчийски ще опъне полевите лечебни заведения Проф. Витанов: Ако обстановката се задържи с тези числа, ген. Мутафчийски ще опъне полевите лечебни заведения
" За да се затегнат ограниченията против ковид, би трябвало да има хора, които да ги съблюдават ". Това разяснява пред Българска национална телевизия математикът от Българска академия на науките про...
Ангелов се отбрани и пред Нова телевизия, че сегашните ограничения не са закъснели – заповедта излязла в деня, в който националният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев входирал предложенията си. " Нито един колектив не съм допускал да ми въздейства, единствено потвърдилите се експерти ", увери здравният министър.
Нито е въображаема, нито е подготвяна, нито ще бъде направена такава корекция в заповедта за 10-дневната карантина за контактните лица на потвърден случай на COVID-19, която да облагодетелства политици. 10 дни от деня на контакта, уточни Ангелов. А на въпрос дали президентът Румен Радев би трябвало да е под карантина поради контакта си с полския президент Анджей Дуда, който е с позитивен PCR тест за COVID-19, отговорът беше следният – в случай че е имал в последните 10 дни контакт с потвърден случай на COVID-19, би трябвало да е под карантина. Органите на РЗИ слагат под карантина или я подвигат – не мога да настоявам дали президентът е под карантина или не, заключи Ангелов.
Не мога да кажа какви ще са идващите ограничения. Медицината не е математика. Мерките се вкарват след предложение на националния здравен контрольор. Много е значимо хората да се доверят на специалистите. Ако през днешния ден се откажем от нещо, то това нещо ще го имаме отсега нататък, сподели Ангелов, цитирайки в последните си думи немския канцлер Ангела Меркел.
Що се отнася до вероятно шоково нарастване на заплатите в медицинския бранш, Ангелов отбрани проектобюджета. Какво е предлагането за държавния бюджет –!
 СЗО: Рязко пораства броят на смъртните случаи в Европа СЗО: Рязко пораства броят на смъртните случаи в Европа
Ежедневната смъртност от ковид в Европа се е нараснала с близо 40% спрямо миналата седмица, заяви Световната здравна...
Що се отнася до лекуването на премиера Бойко Борисов, Ангелов сподели, че не знае каква тъкмо е лечението и дали Борисов към този момент е на антибиотик.
„ Все още нещата са следени, доколкото наподобяват на национално равнище. До края на седмицата ще проработи Националният координационен център за междуобластна съгласуваност ”, приключи Ангелов.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР