За пореден път нито един кандидат не е подал документи

...
За пореден път нито един кандидат не е подал документи
Коментари Харесай

Отново няма кандидати за шеф на МБАЛ Ловеч

За следващ път нито един претендент не е подал документи в състезанието за шеф на МБАЛ Ловеч. Това излиза наяве от междинните резултати от състезанието, разгласен от Здравното ведомство.

Припомняме, той бе разгласен през декември 2022 година, като в него бяха включени две управителни позиции: шеф на лечебното заведение и представител на страната в Съвета на шефовете.

За втората позиция документи е подал Мирослав Ботушаров, който към този момент е достигнал до третия стадий от състезанието – събеседване.

Желаещи да управляват МБАЛ Ловеч на позицията шеф обаче няма.

Проблемът с намиране на началник на болничното заведение стои пред Министерство на здравеопазването от дълго време. През 2022 година ведомството разгласи поредно два състезанието за поста, откакто на първия не се яви искащ да поеме лечебното заведение. След втория конкурс МБАЛ Ловеч бе управлявана от Янко Кочев, който завоюва състезанието през септември 2021 година Едва половин година по-късно обаче той пожела да напусне поста и подаде оставка. Кочев обаче не бе освободен незабавно, а цели пет месеца по-късно, като най-после бе заставен да потърси юридически съвет по какъв начин да напусне.

Впоследствие болничното заведение бе управлявана от доктор Алдин Начков до осъществяване на конкурс. Д-р Начков обаче не е подал документи за присъединяване в състезанието.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР