За по-малко от месец средните цените на литър от най-масовия

...
За по-малко от месец средните цените на литър от най-масовия
Коментари Харесай

За по-малко от месец цените на бензина и дизела скочиха с 8 стотинки

За по-малко от месец междинните цените на литър от най-масовия бензин (А95) и елементарния дизел са се повишили с 8 стотинки, а на пропан-бутана с 5 стотинки, демонстрира информация в профилирания уебсайт fuelo.net. След като от ноември те поевтиняваха, с цел да стигнат равнища от 1.95 лв/л за бензина, 2.15 лв/л за дизела и 92 ст. за газта в края на декември, те се задържаха на тези равнища до края на януари. Оттогава се вижда гладко повишаване и към днешната дата междинните цени са 2.03 лв/л за бензина, 2.23 лв/л за дизела и 0.97 лв/л за газта.

Обяснението може да се търси в придвижването на цената на петрола, който от към 50 $ за барел в края на декември, стигна 67.17 $ за барел тази заран. Движението на международните цени на горе евентуално ще продължи, поради несигурността идваща главно от обстановката във Венецуела.

Поглед към междинните цените на горивата на огромните вериги през днешния ден демонстрира цялостно равнене за пет от най-големите търговци – " Петрол ", " Лукойл ", " Шел ", ОМВ и " Еко ". Става дума за 2.04 лв/л за бензина, 2.24 лв/л за дизела и 0.97 лв/л за пропан-бутана.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР