За по-демократичноЗа трети път конфликт на интересиКметицата на столичен район

...
За по-демократичноЗа трети път конфликт на интересиКметицата на столичен район
Коментари Харесай

Кметица плаща на адвокати с общински пари

За по-демократично
За трети път спор на ползи

Кметицата на столичен регион “Красно село” Росина Станиславова, определена от “Демократична България”, за трети път бе уличена в спор на ползи от КПКОНПИ. Установено е, че като кмет тя е сключила цивилен контракти с двама юристи, в това число и за присъединяване им в непрекъснати комисии в общината, за което им е изплащано заплащане от общинския бюджет. В същото време Станиславова ги е заела да я съветват и съставляват пред административни органи и съдилища.

Административните производства и делата, по които същите са били ангажирани от нея в персонално качество, са свързани с откритите по-рано от КПКОНПИ два спора на ползи за Станиславова. Първият е за това, че е определила сама себе си за началник на план с европейски средства си е определила заплащане, а вторият - за това, че е заела щерка си на трудов контракт по същия план “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания”.

Инспекторите са открили, че на 15 септември 2021 година Станиславова е подписала възлагателно писмо за консултация и посланичество с единия от юристите, а на идващия ден е подписала доклад за свършената от него работа. Н 21 септември 2021 година е подписала платежно разпореждане за погашение за сметка на общинския бюджет на заплащане на юриста, зает със отбраната є като частно лице.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР