За първи път в България тази година ще се състои

...
За първи път в България тази година ще се състои
Коментари Харесай

За първи път ще има подгряващо състезание на Софийския маратон - Рънатон 2023

За първи път в България тази година ще се състои огромно подгряващо събитие преди огромния Софийски маратон. Седмица по-рано е плануван Рънатон 2023, който с неповторим правилник събира под егидата на Европейския съюз 380 спортисти, представители на 11 страни. Сред посланиците на самодейността са Милица Мирчева, Шабан Мустафа, Евгени Игнатов, Красимира Чахова, Веселин Цинзов и други Тазгодишното първо издание ще се организира на 1 октомври.

“На 1 октомври пред НДК. Идеята на това тичане е всички искащи да се включат - от най-малките до най-големите. Бяганията са отборни. Десет страни с изключение на България ще вземат участие - всяка страна ще има по шест тима. Всеки тим е формиран от четирима състезатели (две дами и двама мъже в две разнообразни възрастови групи).
15  Първо издание на
Първата отдалеченост е 5 км и е отборно тичане. Там започват и четирима участници от тима дружно и може би финишират по друго време. Времето на всеки един се калкулира към отборното и на база отборното време се прави класиране. По същия метод се действа и с 10-километровата отдалеченост.
15  Първо издание на
Третата отборна отдалеченост ще е 20 км, като тя ще е друга - щафетно тичане. Всеки един играч ще пробяга 5 км, след което ще съобщи щафетата на идващия.
15  Първо издание на
Има и друга отдалеченост, която не изисква предварителна поръчка - 2500 м, единствено една обиколка на трасето, като тя е ориентирана главно към хора с друго състояние и от разнообразни обществени групи. Там ще имаме доста наши партньорски организации от София и от чужбина, работещи с хора с разнообразни благоприятни условия. Там присъединяване е свободно - можеш да дойдеш и да участваш ”, разкри един от уредниците Дамян Диков на специфична конференция.

Снимки: Борислав Цветанов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР