За първи път украинските ВВС са успели да ликвидират руската

...
За първи път украинските ВВС са успели да ликвидират руската
Коментари Харесай

Украйна разби мита за безаналоговата руска ракета Кинжал и я свали с Patriot

За първи път украинските Военновъздушни сили са съумели да унищожават съветската хиперзвукова ракета " Кинжал " - една от най-големите гордости на съветската войска. Това оповестява командирът на Военновъздушните сили Николай Олешчук.

Той поздравява украинския народ и иронично припомня хвалбите на Сергей Шойгу, че бомбата " нямала аналог ".

Олешчук подсказва още, че за свалянето на " Кинжал " е употребена американската система Patriot, която е способна да отстрани балистични ракети в една от модификациите си.

" Това се случи по време на нощната офанзива на 4 май в небето над Киевска област. МиГ-31К от територията на Русия пусна ракета Х-47 ", споделя още той, като приканва жителите да не бързат да разгласяват информация, която може да бъде употребена от съперника. " Със сигурност ще съобщим къде, какво, с какво и по кое време е свалено ", споделя Олешчук.

До момента от Русия не удостоверяват и не отхвърлят пробива на украинската войска.

През август 2022 година министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу разгласи, че ракетата " Кинжал " е употребена три пъти по време на нашествието в Украйна и " три пъти сподели своите блестящи характерности, които не има нито една сходна ракета в света ".

Шойгу твърдеше, че " Кинжал " не може " нито да се забележи, нито да се прехване ".

Принципът на ракетата е, че лети към задачата си с хиперзвукова скорост, само че преди да излезе към целта, се забавя, с цел да поправя курса си или да маневрира.

Старите руски ПВО-системи не могат да смъкват " Кинжал ", само че американските Patriot PAC-3 с кинетичен прехващач PAC-3 MSE имат такива качества

Новината за провалянето беше обявена първо от публицисти от уеб страницата Defense Express, които оповестиха, че към 2:40 ч. на 4 май е свален " Кинжал " в региона на Киев.

Първоначално Военновъздушни сили на Украйна отказваха да разясняват тази информация, до момента в който командирът им не разгласява публично удостоверение.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР