За първи път от 1976 година насам автомобил от НАСКАР

...
За първи път от 1976 година насам автомобил от НАСКАР
Коментари Харесай

Промениха правилата за колата от НАСКАР на 24 часа на Льо Ман

За първи път от 1976 година насам автомобил от НАСКАР ще взема присъединяване в „ 24-те часа на Льо Ман “, като колата, която ще бъде поделена сред Дженсън Бътън, Джими Джонсън и Майк Рокенфелер ще бъде отвън класирането.

Първоначално концепцията на уредниците беше този автомобил Шевроле Camaro ZL1 да започва надпреварата от дъното на колоната, а същото щеше да се случва и при всеки интервал с автомобил на сигурността. В деня преди старта на надпреварата обаче беше решено, че тези правила ще бъдат променени и по този начин колата с №24 ще започва и рестартира пред колите от GTE Am.

Първоначално упованията на уредниците бяха колата от НАСКАР да бъде по-бавна от колите от GTE Am и по тази причина разпоредбите бяха структурирани по този начин, че тя да започва от последната позиция на стартовата решетка. От началото на седмицата обаче автомобилът от НАСКАР е с 4-5 секунди на обиколка по-бърз от колите от GTE Am, което накара отборите от GTE Am да помоля уредниците да трансформират правилника.

Тази молба бе почетена и по този начин колата на Джонсън, Бътън и Рокенфелер ще започва пред колите от GTE Am, след което няма да бъде включвана в тяхната група при интервалите с кола на сигурността.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР