За осма поредна година фондация Национален алианс за работа с

...
За осма поредна година фондация Национален алианс за работа с
Коментари Харесай

Президентът беше домакин на връчването на наградите в Доброволческа инициатива

За осма поредна година фондация „ Национален алианс за работа с доброволци " и фондация „ Лале " раздадоха премиите в националния конкурс „ Доброволческа самодейност ". Целта на състезанието е да бъдат отличени най-ефективните и забавни начинания в България. Домакин на събитието беше президентът Румен Радев.

 © Христо Касабов / Българска телеграфна агенция
Тази година номинирани бяха общо 58 начинания от цялата страна, огромната премията получиха три плана. Сдружението „ Планини и хора - асоциация на планинските водачи в България " получи премията за обновяването на заслона „ Кончето " в Пирин, с което ще се увеличи сигурността на хилядите туристи.

Другият отличен план е „ Да спасим кестените " на Организацията на българските скаути. В него се включват над 200 деца от Варна, Шумен и Русе, като слагат къщички и хранилки за синигери. Птиците са натурален зложелател на молците, които унищожават листата на дърветата. Фондация „ Нашите недоносени деца " беше отличена за самодейността „ Да плетем и шием за недоносените бебета ". Жените създават от тънък памук дребни октоподи, които се слагат в кувьозите при бебетата.
Мая Рашева: И вместо да дърпат тръби и маркучи в кувьоза, това пипало е напомнящо пъпната шнур, която несъмнено доста им липсва.
Президентът поздрави доброволците и уточни, че с образеца си увличат и другите към публично значими дела.
Румен Радев, президент: Успехът се мери с това, което си сторил за другите. Голямото достижение е подадената ръка и превъзмогването с общи старания на даден публичен проблем.
От Националния алианс за работа с доброволците приканиха да бъде направен и признат закон за доброволчеството у нас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР