За нас е важно да има правителство с първия мандат.

...
За нас е важно да има правителство с първия мандат.
Коментари Харесай

След срещата с ПП: ДБ иска конкретни теми, по които да се търсят мнозинства в НС

" За нас е значимо да има държавно управление с първия мандат. Трябва всички да подходим отговорно и да предотвратим четвърти подред избори. Сега е моментът да създадем тази крачка и ние в Демократична България ще участваме в това с целия запас, който имаме - политически, парламентарен, експертен и т. н. "

Това разяснява съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов след завършилите диалози за сформиране на съдружно държавно управление с " Продължаваме промяната ".

" Обсъдихме няколко тематики - и ние споделяме, че е значимо да се стъпи на ясна стратегия през съответни тематики в Народното събрание да се търсят национални единодушия ", сподели още той след завършилата за по-малко от час среща. (БСП и Политическа партия разговоряха много по-дълго - към два часа)

Към обществените цели на Българска социалистическа партия той добави тези на Демократична България - конституционната промяна, за която би трябвало да се търсят необятни единодушия, енергийната самостоятелност, Шенген и Еврозоната, също по този начин модернизацията на армията, и общата рационализация и подсилване на бранш " Сигурност ". Иванов загатна и още две тематики - обучение и по-активна активност в региона на културните политики и демографията като независим акцент.

" Излизам от тази среща по-скоро с оптимизъм ", сподели още той.

Иванов също по този начин акцентира, че са обсъждали и потребността от " по-добър модел за съгласуваност и взимане на решения сред болшинството и изпълнителната власт ".

" Трябва да бъде преодолян уклонът в досегашното държавно управление към това, което беше наречено, феодализация ", счита още той.

" Колкото и да е комплицирано, мандатоносителите и Асен Василев ще съумеят ", добави.
В началото на срещата
Стъпваме на шест месеца сложни, турбулентни, само че в същото време доста положителни достижения, за което желая да благодаря на премиера в оставка Кирил Петков и на останалите от Политическа партия за положителното съдействие, съобщи първоначално Иванов.

Според него е нужна ясна стратегия, възстановяване на структурата на взимане на решения в вероятно бъдещо ръководство и изхождайки от ясни цели, да се подходи по доста по-конкретен метод към образуването на болшинство в Народното събрание. Не просто за избор на кабинет, а за напредване на обособените национални цели, посочи Иванов.

Мисля, че, както и с Българска социалистическа партия, влизаме в тези съвещания с концепцията да създадем доста ясна и стройна стратегия, с доста ясни периоди, тъй че да можем да осъществим всичко това, което българският народ чака от едно държавно управление, обърна се първоначално към Демократична България номинираният за министър председател Асен Василев.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР