За много жени настъпването на менопаузата е свързано с преодоляването

...
За много жени настъпването на менопаузата е свързано с преодоляването
Коментари Харесай

Как да намалите топлите вълни при менопауза

За доста дами настъпването на менопаузата е обвързвано с превъзмогването освен на умората и раздразнението, само че и на неприятните топли талази и изпотяване. Хубаво е, че има редица различни способи, които могат да облекчат тези неразположения. Запишете си някои от тях и бъдете постоянно във форма.

Добавете потребни храни към ежедневното хранене

Храната може доста да ви помогне да облекчите неразположенията, като горещи талази и нощно изпотяване. Според експерти, приемът на някои храни дава забележителни резултати. Хапвайте соя, тъй като тя е богата на фитоестрогени, които работят като естроген в организма.
На пазара се предлага многообразие от соеви артикули като тофу, мисо, соево мляко и други. Също по този начин прибавете в менюто си и целина, тиква, аспержи, тъй като те също могат да понижат интензитета на топлите талази.

Опитайте акупунктура

Ако към момента не сте се доверили на акупунктурата, в този момент е моментът да опитате да намалите неразположенията от менопаузата. Тази китайска терапия се употребява от хилядолетия за облекчение на редица неразположения.
Само след няколко сеанса ще се усетите доста по-енергични, положителни, по-малко раздразнителни и без топли талази.

Пийте топла лимонова вода

За да се чувствате добре по време на менопауза е значимо да елиминирате токсините от организма. Чаша топла вода с лимонен сок и благопожелание малко мед, призната в утринните часове на деня, ще ви даде един добър старт. Ще регулирате функционалността на стомашно чревния тракт, ще ви енергизира, само че и ще спомогне за загубата или управлението на телесното тегло.

Яжте за закуска протеини

За да се справите с телесното тегло по време на менопаузата, започнете деня си със закуска, която е богата на протеини. Според редица изследвания хората, които употребяват на закуска протеини, усещат по-дълги часове задоволеност и не преяждат на останалите хранения денем.

Инфо: Аз Жената

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР