За мен интригата, която Демократична България се опитват да спретнат

...
За мен интригата, която Демократична България се опитват да спретнат
Коментари Харесай

Елен Герджиков: Борис Бонев трябва да стане зам.-председател на СОС

За мен интригата, която Демократична България се пробват да подреден на Борис Бонев за моя избор като ръководител, е неточна и несправедлива. Нормално е най-голямата група да излъчи ръководител. Ако Бонев ме е подкрепил с гласа си, за мен значи единствено едно – че неговото предпочитание е разногласията в Столичния общинския съвет да бъдат оптимално бързо сменени с диспути и ефикасни политики. Това сподели в предаването Още от деня по Българска национална телевизия ръководителят на СОС Елен Герджиков.

Той посочи, че с смяна в правилника самостоятелният претендент, който беше огромната изненада на локалните избори в София, може да заеме зам.-председателското място в СОС. Според мен Бонев би трябвало да стане зам.-председател на СОС, с цел да получат хората, дали своят вот за него, оптимално необятно посланичество, съобщи Герджиков.

Борис Бонев се забърка в първи политически скандал

Той уточни, че Демократична България и Българска социалистическа партия са отказали да имат ръководители на комисиите в Столична община. Демократична България възприемат политиката като футболен мач сред Левски и ЦСКА и желаят единствено да работят като съпротива, без да поемат отговорност за ръководството, уточни ръководителят на СОС.

Елен Герджиков сподели, че е удовлетворен от резултата на ГЕРБ на локалните избори в София. За мен след 12 години ръководство на София този резултат е добър. Негативи има, неточности има, само че за мен този резултат е триумф, съобщи той..

Избирателите ни демонстрираха, че желаят да вземат участие в политиките, желаят да са осведомени желаят градът да се развива все по-бързо. Ние ще отговорим на тези упования, увери Герджиков.

Той разяснява и обстановката с "Топлофикация-София ". Директорът Кремен Георгиев ни показа, че подава оставка по персонални аргументи. Хората, които наблюдават тематиката обаче знаят, че има и други аргументи. Между кметът и болшинството и управлението на Топлофикация има известна рецесия на доверие. Тя се дължи на недоброто положение на сдружението, както и на обособени дейности на Топлофикация. Оставката е реалност, надзорният съвет оптимално бързо избра нов изпълнителен шеф, точно тъй като сме при започване на новия отоплителен сезон и е доста значимо той да се подсигурява. Още през днешния ден бяха образувани съответните комисии, съобщи ръководителят на СОС.

Дълговете на Топлофикация са пределно ясни, по-голямата част от тях са разказани в дълготраен контракт с Българския енергиен холдинг. Погасяват се краткосрочните задължения към Булгаргаз, съобщи Герджиков.

По думите му най-хубавото решение за сдружението е дружно с Европейската банка за възобновяване и развиване да се започва процедура за външен мениджмънт на сдружението, който да поеме ангажимент за вложения.

Изпълнителният шеф на „ Топлофикация София “ ЕАД подаде оставка
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР