За компанията “Tesla” доброволното изтегляне от пазара на дефектни модели

...
За компанията “Tesla” доброволното изтегляне от пазара на дефектни модели
Коментари Харесай

Tesla изтегля 11 000 автомобила заради проблеми със седалките

За компанията “Tesla” доброволното евакуиране от пазара на дефектни модели коли се трансформира в процедура. През 2015 година компанията уведоми 90 000 притежатели на седан Model S за възможни недостатъци в защитните колани. 2700 бройки от Model X SUV бяха изтеглени от пазара през 2016 година поради проблем със седалките от третия ред, а по-рано тази година компанията заяви за проблеми с ръчната спирачка при други 53 000 автомобила от сериите Model S и Model X SUV.

Това е цената на бизнеса - и по-добре, че компанията вкара практиката на непринудено евакуиране на дефектни коли, в сравнение с да бъде принуждавана да го прави по административен ред след някоя покруса. Днес “Tesla” заяви за проблеми с втория ред седалки при други към 11 000 автомобила от серията Model X SUV, пуснати на пазара предходната година.

Изтеглянето се отнася единствено за серията Model X SUV със сгъваеми седалки, създадени сред 28 октомври 2016 година и 16 август 2017 година, а компанията пресмята, че единствено 3% от продадените коли имат проблем. Моделите, които нямат сгъваеми седалки на втория ред, не са наранени от откритите недостатъци.

По време на вътрешни проби компанията открива, че неприятно сложени кабели, свързани към седалката зад шофьорското място, я придърпват мощно напред по време на злополука. Към момента не са постъпили никакви сигнали от притежатели на посочените като дефектни коли за сходни случаи, само че все пак компанията изтегля проблематичните коли на база своите проби.

За благополучие, оправянето с този проблем е елементарно: Просто автомобилът би трябвало да се закара в сервизен център и техникът да поправя позицията на кабела, което лишава 10 минути. Дотогава от компанията поучават възрастни пасажери да не сядат в центъра и зад водача на втория ред седалки.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР