За китайските телеком-производители вече е напълно невъзможно да продават в

...
Коментари Харесай

САЩ забраниха напълно продажбите на Huawei и ZTE в страната


За китайските телеком-производители към този момент е изцяло невероятно да продават в Съединени американски щати
(снимка: CC0 Public Domain)

Американските управляващи дефинитивно не разрешиха продажбата на артикули на Huawei, ZTE и още три китайски компании в страната. Досега възбраната се отнасяше единствено за държавните ведомства и отпущането на дотации за китайската техника.

В края на ноември Федералната комисия по връзките на Съединени американски щати (FCC) издаде декрет, който не разрешава продажбата на електронно съоръжение на Huawei, ZTE, Hikvision, Dahua и Hytera в страната, заяви Блумбърг. Тези ограничения са последните в поредност от забрани, влезнали в действие от 2018 година насам, още при ръководството на президента Доналд Тръмп.

Както се очакваше, възбраната за импорт и продажба на съоръжение от изброените китайски марки се дължи на опасения за националната сигурност. „ Ненадеждното [по отношение на сигурността] телекомуникационно съоръжение “ на Huawei и ZTE е неразрешено да се употребява на територията на Съединени американски щати, съгласно известие за пресата от регулатора.
още по темата
Комисията назовава своите дейности значима част от ограниченията за отбрана на американския народ от закани за националната сигурност, в това число телекомуникационния бранш. Членовете на комисията са дали своят вот единомислещо за използване на възбраната.

По-рано закупуването на съоръжение от изброените китайски марки беше неразрешено за всички държавни ведомства на Съединени американски щати и не се допускаха държавни дотации за такава техника. Камерите за видеонаблюдение и други съставни елементи на системите на Hikvision и Dahua се използваха интензивно от разнообразни американски отдели, а уоки-токи на Hytera – от правоприлагащите органи на страната.

Още при президента Тръмп локалните управляващи се пробваха да заменят оборудването на Huawei и ZTE от мрежите на американските телекомуникационни оператори, като в последна сметка този „ кръстоносен поход “ струваше на Huawei по-голямата част от бизнеса ѝ.

Лидерите на Съединени американски щати и Китай не са обсъждали възбраните по време на неотдавнашната си среща в Индонезия, само че Джо Байдън даде знак, че ще предприеме стъпки за отбрана на националната сигурност, отбелязва Блумбърг. Изпълнителната заповед, издадена от FCC, беше идната стъпка след приемането на закон предишния ноември, който Байдън подписа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР