Предложение за освобождаване от такси в общинските културни институти и

...
Предложение за освобождаване от такси в общинските културни институти и
Коментари Харесай

Зоопаркът и културните институти в София стават безплатни за деца сираци

Предложение за освобождение от такси в общинските културни институти и зоологическата градина на деца и младежи в резидентни услуги оферират общинските съветници Симеон Ставрев, Ваня Тагарева и зам.-кметът Надежда Бачева. Става дума за центровете за настаняване от фамилен вид и следените жилища за младежи от 16 до 25 години, оповестиха от пресцентъра на Столичната община.

„ Тези деца би трябвало да бъдат освободени от такси , с цел да могат да бъдат по-добре социализирани и включени в културния живот на столицата, това има директно отношение и към личностното им развиване ", споделя Симеон Ставрев – общински консултант от ПП-ДБ-СС.

Досега в Наредбата за установяване и администриране на локални такси и цени на услуги, предоставяни от Столична община те не се засягат по никакъв метод. В момента в София съществуват 25 центъра за настаняване от фамилен вид за деца без родителска среда, където се поставят грижи за към 250 деца, които ще бъдат поощрени да вземат участие интензивно в живота на града.

Другата обществената услуга „ Наблюдавано жилище ", която се предлага, е ориентирана към младежи, напуснали домовете за деца, лишени от родителска грижа и основава условия за независим и самостоятелен живот под наблюдението и с поддръжката на екип от експерти.

Децата и младежите в резидентни услуги би трябвало да бъдат включени в обществения живот и един от методите е посредством визити на театри, музеи, галерии и зоологическата градина. Вносителите оферират те да бъдат освободени от вход за тези общински обекти. Докладът ще бъде прегледан и гласуван на съвещанието на Столичния общински съвет на 16-и май.

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви , за да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР