Президентът Румен Радев за сефте е пренебрегнал майка си навръх

...
Президентът Румен Радев за сефте е пренебрегнал майка си навръх
Коментари Харесай

Непростимо! Президентът Радев загърби майка си, не я посети дори за най-светлите празници

Президентът Румен Радев за сефте е пренебрегнал майка си точно на най-светлите християнски празници. Държавният глава, който всяка година намираше време към Великден и Гергьовден да посети пенсионерката Станка персонално, този път не отишъл в родното си село. Вместо това той прекарал почивните празнични дни в компанията на брачната половинка си Десислава в нейния роден град Бургас.
Радеви отпътували за морето по гледище на първата дама. Те не се появиха и на празничното Пасхално свещенодействие за Възкресение Христово в катедралния храм „ Св. Александър Невски “ в София. На службата отиде единствено служебният министър председател Димитър Главчев. Миряните останали учудени от отсъствието на президента, тъй като Радев не е пропущал да участва на богослужението от 2017 година насам. Вместо това президентът и жена му били на посетители на нейната рода в Бургас.
Макар татко ѝ Кирил от дълго време да е мъртвец, а майка ѝ Желяза да живее в апартамент на пъпа на столицата, в родния си град Десислава има доста родственици, с които поддържа топли връзки. Там са вуйна ѝ Йорданка по майчина линия, с която са като две капки вода образно, свако ѝ Йордан, братовчедите и доста другари от детските и гимназиалните години.
Майката на президента останала разочарована, че синът ѝ не я навестил в късата отмора. И до ден сегашен Станка Радева не е близка с втората си снаха Десислава, за която локалните в Славяново споделят, че съвсем не стъпвала в родния дом на мъжа си, написа „ Ретро “.
През този април се навършиха 4 години, откогато майката на президента овдовя и се постанова да обитава сам-самичка в харманлийското село. Баща му Георги си отиде напролет на 2020 година на 82-годишна възраст след тежко боледуване и престой във ВМА. Оттогава Станка Радева се оправя сама с на моменти тежкия селски живот. Тя разчитала на визитите на сина си по празници, с цел да ѝ оказва помощ с по-тежките физически действия из къщата и двора. Сестра му Лозана и нейното семейство, които също живеят в столицата, се отбивали при старата жена даже още по-често.
Последните месеци животът в Славяново се трансформира в истински призрачен сън за жителите му, защото безводието там се оказа нерешим проблем. От чешмите в домовете им не тече вода от август 2023 г.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР