За фалшива кампания за набиране на средства за онкоболно дете

...
За фалшива кампания за набиране на средства за онкоболно дете
Коментари Харесай

Фалшива кампания за онкоболно дете събра 80 000 лева

За подправена акция за набиране на средства за онкоболно дете алармира. В разнообразни групи в обществените мрежи е оповестен апел за набиране на средства за дете, което се твърди, че има нужда от лекуване в чужбина. Посочена е и дарителска сметка.

В поста е разказана история за майка, която отглежда детето си сама, откакто бащата го изоставя. След 8-месечно циркулиране по лечебни заведения излиза наяве, че детето е с тежката диагноза пилоцистичен астроцитом. За измамата алармират от платформата pavelandreev.bg, където също са се подвели и са разгласили подправения апел.

Павел Андреев, основател на едноименната фондация успокои, че цялата сума, дарена по тази акция, е избавена. “Неприятно ми е, че тази машинация е станала посредством моята платформа, само че тези 80 000 лв., които са преведени, са непокътнати. Към измамниците не е преведена нито стотинка ”, акцентира той.

Андреев изясни, че акцията е изглеждала изцяло законно.

„ Аз съм донор от години. Ако тази акция беше отвън моята платформа, просто беше пуснат апел – аз също щях да направя подаяние. Беше съвършено готова. Имаха здравна документи. Поискахме спомагателни фотоси, които ни изпратиха. Отговаряха на съответни медицински въпроси ”, добави той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР