След поредица от кампове на хърватския гранд в 8 области

...
След поредица от кампове на хърватския гранд в 8 области
Коментари Харесай

Първи селекционен камп на Динамо Загреб у нас

След поредност от кампове на хърватския гранд в 8 области от страната и организацията на голям брой районни футболни събития, в този момент ще се организира първокласен подобен с локация - столицата. Голяма част от детско-юношеска футболна публика, изключително в по-големите области, към този момент са осведомени с активността на Динамо Загреб в България. Източно-европейският гранд продължава да чупи всички върхове за работливост във футбола, оповестяват уредниците.
" Вече има десетки събития на Динамо с над двадесет изпратени деца на проби и три българчета, които съумяха да се наложат във обединенията на ‘’сините’’, мисля че имаме нужното самочувствие да организираме селекционен подобен. Този път ще стигнем до дъно и ще премерим сили с три хърватски клуба, от които естествено единият ще бъде Динамо Загреб. Абсолютно уверен съм, че в България има доста капацитет и класа в детско-юношеския футбол и ще го докажем‘`, показа пред Дарик координаторът на Динамо Загреб Цветлен Димов.

Елитният Камп ще бъде проведен сред 11-14 септември в София. Хубавата вест е, че това събитие е отворено за всички деца, които считат, че имат нужните качества да попаднат в топ 30 за възрастта си в България.

Кампът ще се състои въз основата на ПФК Славия (София), които поддържат такива начинания и постоянно са подготвени да подкрепят тяхното развиване. 60 деца, родени през 2013г и 2014г, ще имат опцията да упражняват под управлението на топ треньори от академията на хърватския гранд, чиито имена ще бъдат обявени напълно скоро. Ще има и български помощници - добре познатият експерт по индивидуално-специфични тренировки- Петър Шопов, който е притежател и основен треньор на футболна академия Петър Шопови Цветлен Димов- координатор на Динамо Загреб за Източна Европа, както и притежател на футболен клуб Динамо Варна, който е филиал на хърватския гранд.

Записването за Кампа става посредством изпращане на едноминутно видео с най-хубавите моменти на детето през този сезон и попълване на футболен въпросник в страниците упоменати нагоре.

От тези 60 деца, по 30 в двете възрасти, ще бъдат селектирани по 16 деца, които няколко месеца по-късно ще прекарат една седмица в Загреб, където ще проведат няколко тренировки по методиката на хърватския клуб с треньори от школата на Динамо Загреб, както и ще изиграят по три мача против съответната възраст на Динамо Загреб и още два хърватски клуба. Записванията ще стартират при започване на идващия месец.

По време на престоя им в Хърватска, децата ще бъдат гледани от скаути, треньори и тийм мениджъри на разнообразни тимове, както и от Игор Габриелич - откривателят на Лука Модрич, Матео Ковачич, Йоско Гуардиол и доста други.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР